Svetovni in evropski prvaki Španci so v gosteh le mukoma premagali Gruzijo z 1:0 (skupina I), ko je tri minute pred koncem zadel Roberto Soldado, medtem ko so Francozi s 3:1 premagali Belorusijo. Rusi so v skupini F "odpihnili" Izrael s 4:0 v Tel Avivu. Severni Irci in Luksemburžani so si točke razdelili (1:1), Portugalci pa so proti Azerbajdžanu dolgo vodili z 1:0, nato pa prepričljivo zmagali s še dvema goloma v zadnjih petih minutah tekme.

Romuni so v skupini D suvereno s 4:0 premagali Andoro, Turki so v tej skupini Estonijo odpravili s 3:0, Nizozemci pa Madžarsko v gosteh s 4:1. V skupini B so Bolgari z 1:0 ugnali Armenijo, Italijani pa so bili z 2:0 pričakovano boljši od Malte.

Švedi so v skupini C z 2:0 ugnali Kazahstan, Avstrijci pa so doma morali priznati premoč favoriziranim Nemcem z 1:2. Nogometaši Bosne in Hercegovine (skupina G) so doma s 4:1 premagali Latvijo, Slovaki pa Liechtenstein z 2:0. Z enakim izidom so v tej skupini Grki ugnali Litvo.

Visoko zmago so v skupini A uprizorili nogometaši Srbije, ki so bili od Walesa boljši s 6:1, Belgijci in Hrvati so se razšli z remijem (1:1), prav tako kot Škoti in Makedonci (1:1). Črnogorci v skupini H proti San Marinu niso imeli težkega dela, slavili so s 6:0, Poljaki so bili z 2:0 boljši od Moldavije, Angleži pa so po zaostanku z 0:1 proti Ukrajini le osvojili točko (1:1).