Do razprodaje igralcev v zadnjih letih je prišlo zaradi visokih dolgov kluba, eden izmed prvih, ki je odšel, pa je bil Raul Albiol. Španec se je za 15 milijonov evrov pridružil madridskemu Realu, vse odtlej pa je Valencia prodala kar 12 španskih igralcev, s katerimi je skupno zaslužila 159 milijonov evrov, ugotavljajo pri španski Marci. Pri tem velja omeniti, da se je v klubsko blagajno samo od prodaje Davida Silve in Davida Ville leta 2010 steklo kar 73 milijonov evrov.

Že naslednje poletje je k Abramovičevemu Chelseaju odšel Juan Mata, Valencia pa je z njegovo prodajo zaslužila 28 milijonov. Nič manj pestro kot v preteklih letih pa ni bilo niti letos. Moštvo je zapustil vratar, trije vezisti ter po štirje branilci in napadalci. Med najbolj omembe vrednimi velja omeniti prestop španskega reprezentanta Jordija Albo, ki je odšel v Barcelono za 14 milijonov evrov.

Klub, ki je eden redkih, ki še drži korak z Barcelono in Real Madridom, svoje politike v prihodnje ne namerava spreminjati, kar pa posledično pomeni tudi oddaljevanje od španskega in evropskega vrha.