Pri Fifi so močno zaskrbljeni nad številom nogometašev, ki jemljejo prehrambene dodatke. Največji problem naj bi predstavljali predvsem produkti sumljivega porekla, ki sicer niso prepovedani, temveč le neodobreni.

Po besedah Dvoraka kar 35 odstotkov vrhunskih nogometašev redno jemlje prehrambene dodatke, odstotek je še večji (okoli 50 odstotkov) pri nogometaših mlajših od 17 let. Prav ti igralci naj bi bili po mnenju Dvoraka v največji nevarnosti, saj se pri jemanju dodatkov ne posvetujejo z zdravniki, zaradi česar tvegajo pozitiven vzorec na doping testu.

"Trženjska politika proizvajalcev prehrambenih dodatkov močno vpliva na vedenjske vzorce nogometašev in športnikov nasploh. Iz različnih raziskav vemo, da okoli 60 odstotkov športnikov v Združenih državah mlajših od 16 let dnevno uživa dodatke. Prav vsi pa tudi verjamejo, da bodo posledično boljši tudi njihovi dosežki. Kaj takega zagotovo ne sloni na znanstvenih izsledkih, saj ti kažejo ravno nasprotno,“ je za spletno stran Fife dejal Dvorak.

"Dokazano je, da mnogo prehrambenih dodatkov vsebuje prepovedane substance, kot so anabolični steroidi. To je seveda zelo nevarno, saj lahko športnik pade na doping testu. Tudi zato je Fifa izdala resno opozorilo vsem nogometašem, naj se izogibajo jemanju dodatkov, ki niso odobreni,“ je še posvaril vodja medicinske službe in dodal, da je na zadnjem svetovnem prvenstvu do 17 let več kot sto mladih nogometašev padlo na doping testu, saj so izvidi pokazali prisotnost klenbuterola v telesu, ki so ga najverjetneje zaužili z jemanjem dodatkov.