Falcao je že s svojimi predstavami v Portu dokazal, da gre za vrhunskega igralca. 26-letniku je izjemen napredek uspel tudi v dresu madridski Atletico, v katerega je lani prestopil za 45 milijonov evrov.

Čeprav se sezona še ni dobro začela, je Falcao že prišel v izjemno strelsko formo in na dveh tekmah dosegel hat-trick. Prvi mu je uspel v prvenstvu proti Athleticu iz Bilbaa, dosežek pa je nato ponovil še slab teden kasneje na srečanju evropskega superpokala proti Chelseaju.

Zanimanja zanj zato seveda ne manjka, zato Madridčani prav dolgo ne bodo mogli odbijati ponudb evropskih velikanov. "Za Falcaa so se zanimali Paris Saint-Germain (PSG), Manchester City, Chelsea in Anži. Ostal je, ker smo se odločili, da tvegamo in ga obdržimo,“ je za španski športni časnik AS pojasnil Gil Marin, ki se zaveda, da prvega zvezdnika ekipe v klubu ne bodo mogli več dolgo zadržati.

La liga že kmalu prvenstvo brez velikih igralcev

Po mnenju izvršnega direktorja Atletica se bodo na prodajo svojih zvezdnikov mogle navaditi tudi preostale španske ekipe z izjemo Barcelone in madridskega Reala.  "Glede na to, da vse več igralcev odhaja v Katar, Abu Dabi in v Rusijo, lahko 10 ali 15 najboljših nogometašev zahteva kolikor hoče. Delodajalce si bodo našli na Kitajskem, v PSG-ju ali pa Manchester Cityju. Konec koncev se nogometaši zelo dobro zavedajo, da so njihove kariere kratke," je pesimističen Gil Marin, ki napoveduje, da bo že v roku treh let la liga prvenstvo brez velikih igralcev.

Želja Falcaa nista PSG ali City temveč Real

Da Falcao ne želi igrati ne za Manchester City in ne za PSG, pa je za eno izmed španskih televizij izdal njegov oče Radamel Garcia. Slednji je zatrdil, da je napadalec odkar pomni, želel igrati za galaktike. "Od nekdaj si je želel igrati za Real Madrid, čeprav vem, da se zanj resno zanimata Chelsea in Manchester City,“ je povedal Garica in napovedal, da bo njegov sin že naslednjo sezono oblekel dres drugega kluba.

"Zelo si želi igrati na svetovnem prvenstvu, a njegov prvi cilj je igrati za Real. V kolikor se to ne bo zgodilo, bo odšel v premier league. Klub bo zamenjal ob koncu sezone.“