Premajhna plača, poraz proti Andresu Iniesti na izboru najboljšega evropskega nogometaša ali morda slab odnos s klubskimi soigralci so le nekateri izmed številnih razlogov, ki so jih svetovni mediji navajali kot vzrok za Portugalčevo slabo voljo.

Po nekaj dnevih se je najdražji nogometaš na svetu le odločil prekiniti molk in se odzval na pisanje medijev. "Moje razpoloženje je dvignilo veliko prahu. Obtožuje se me, da si želim več denarja, a nekega dne se bo izkazalo, da temu ni tako. Na tej točki želim vsem navijačem madridskega Reala zagotoviti, da moja motivacija, predanost in želja po zmagovanju v vseh tekmovanjih ni vprašljiva. Preveč spoštujem sebe in Real, da ne bi na tekmah dal vse od sebe. Objem vsem 'madridistom',“ je na svoji facebook strani zapisal Ronaldo, katerega razlogi za nesrečno še vedno ostajajo skrivnost.

Messi Ronaldove izjave ni želel komentirati

O teorijah in razlogih za Ronaldovo nesrečo so mediji povprašali tudi njegovega velikega tekmeca Lionela Messija, ki se trenutno mudi v domovini, saj ga z Argentino čaka kvalifikacijska tekma za SP 2014 proti Paragvaju. Redkobesedni Messi o težavah stanovskega kolega, s katerim nista v najboljših odnosih, ni želel govoriti. "Ko Ronaldo kaj izjavi, me o tem ni treba spraševati in obratno. Kar je dejal, nima nobene veze z mano.“