Tiskovni predstavnik katalonskega kluba Toni Freixa se je danes izognil komentarjem na račun Ronalda, ki je pretekli teden izrazil nezadovoljstvo glede svojega položaja v klubu. Kljub temu pa je novinarjem dal jasno vedeti, da pri Barceloni takšnih težav nimajo. "V Barceloni so vsi zelo srečni,“ je bil kratek Freixa, zelo podobno pa se je na trenutno dogajanje pri španskem prvaku odzval tudi predsednik Blaugrane Sandro Rosell.

"Ne zanima nas, kaj se dogaja v drugih klubih,“ ni bil nič bolj zgovoren kot Freixa prvi mož Kataloncev in je raje nekaj besed namenil odličnemu prvenstvenemu začetku trenerja Tita Vilanove in njegovih varovancev. "Z njim na čelu nam je uspel eden najboljših startov v zgodovini kluba. Čemu podobnemu smo bili nazadnje priča še za časa Louisa van Gaala.“

Pri Barceloni se pripravljajo na referendum

Da so peripetije galaktikov za Barcelono trenutno povsem postranskega pomena, je povsem razumljivo, saj klub ta mesec čaka sprejetje nadvse pomembne odločitve. Kot je izdal Freixa, se bo 22. septembra sestal klubski odbor, ki bo po vsej verjetnosti vložil zahtevo za referendum o prihodnosti Nou Campa.

Datum referenduma, v kolikor bo do njega prišlo, še ni znan, na njem pa bodo člani kluba odločali, ali naj stadion delno prenovijo, ga v celoti rekonstruirajo, zgradijo popolnoma novega na novi lokaciji, ali pa ga pustijo popolnoma nespremenjenega.