V Barceloni se je derbi kroga odvijal po pričakovanjih, saj so Katalonci z veliko posestjo žoge nadzorovali potek tekme in imeli večino priložnosti. Dobro je bil razpoložen Lionel Messi, ki je predvsem v prvem polčasu ustvaril kar nekaj priložnosti za soigralce, tudi sam pa je sprožil nekaj strelov proti vratom gostov, a se tokrat ni vpisal med strelce. Do prvega in kot se je na koncu izkazalo tudi edinega zadetka, so domači prišli že v 21. minuti, ko je natančnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora zadel Adriano.

V drugem polčasu je bilo priložnosti nekoliko manj, domači pa so z dolgimi napadi brez večjih težav uspeli pripeljati tekmo do konca. Vroče je bilo le v 60. minuti, ko so v eni redkih priložnosti na tekmi po predložku iz prostega strela do zadetka prišli gostje, a je bil strelec v času podaje za las v prepovedanem položaju.

Real do prve zmage v prvenstvu; Mourinho ni zadovoljen z igro

Madridski Real je v prvem krogu doma remiziral z Valencio (1:1), nato pa v mestnem derbiju izgubil pri Getafeju (1:2), tako da so aktualni prvaki prvo zmago v novem prvenstvu dočakali šele v tretjem krogu, ko so gostili Granado.

Kljub prepričljivi zmagi s 3:0 pa trener Jose Mourinho ni bil zadovoljen s svojimi varovanci, ki so se predvsem v prvem polčasu kar precej mučili z nasprotnikom. “Na igrišču nam je manjkalo pravega ritma in ambicij in ni mi všeč, kako je moja ekipa danes igrala. Le zmaga ni dovolj. V ligi ne igramo do svojih limitov, kot smo v sredo igrali proti Barceloni. Ne vem, zakaj je to tako. To moram še ugotoviti,“ je po tekmi dejal nejevoljni Mourinho, ki pa je bil zadovoljen z Luko Modrićem, ki se počasi privaja na igro v novem moštvu. Hrvat je včeraj odigral 58 minut, v katerih je soigralcem podelil nekaj uporavnih žog, bil pa je tudi blizu prvemu zadetku, ko je poskušal s strelom z razdalje.

“Luka je igral dobro. Telesno še ni dovolj pripravljen, da bi igral na kateremkoli položaju kot tik za napadalci. Tam mu ni treba preveč sodelovati v obrambi in ima zato več energije za napadalne akcije. Ker je bil dolgo brez pravega treninga, je trenutno pripravljen za igro od 45 do 60 minut. Sedaj odhaja v hrvaško reprezentanco, kjer upam, da bo dobil priložnost za igro, saj bi mu vsaka minuta na tekmi prišla prav,“ je Mourinho zadovoljen z edino pravo letošnjo okrepitvijo Reala.

Ronaldo v Madridu ni srečen, ob zadetkih se včeraj ni veselil

Prva dva zadetka na tekmi z Granado je včeraj dosegel Cristiano Ronaldo (26. in 53. minuta), ki je tako po dveh sušnih tekmah le vpisal prva dva gola v novem prvenstvu. Skupno je Portugalec prišel že do 150. zadetka v dresu Reala, s čimer je 10. najboljši strelec kluba v zgodovini. A čeprav je imel kar nekaj razlogov za veselje, se včeraj Ronaldo ni veselil svojih golov, po tekmi pa je novinarjem serviral “bombico“.

“Ne počutim se zaželenega in nisem srečen. Zadetkov nisem slavil, ker sem razburjen. Gre za profesionalne razloge in ne privatne, v klubu pa že vedo, o čem je govora,“ je po tekmi z izjavo presenetil Ronaldo, ki je zavrnil možnost, da bi bil slabe volje, ker pred dnevi ni dobil nagrade za najboljšega evropskega nogometaša, ki je romala v roke igralcu Barcelone. Ne, to ni povezano z Andresom Iniesto. O tem ne bom več govoril. Ljudje v klubu vedo, kaj se dogaja, jaz pa se bom sedaj osredotočil le na reprezentanco.“

Tiči razlog za slabo voljo v (večji) popularnosti Casillasa?

Točnih razlogov za njegovo nezadovoljstvo ni želel razkriti, pojavlja pa se že več teorij na to temo. Ronaldo naj bi bil nezadovoljen z odnosom kluba do njegovih prijateljev Kakaja, Rocarda Carvalha in Fabia Coentraa. Portugalec pa naj bi bil jezen tudi po nedavnem intervjuju Marcela, ko je Brazilec dejal, da naj bi večina igralcev Reala zlato žogo letos privoščilo Ikerju Casillasu. Ali pa je Cristiano morda nesrečen zaradi “prenizke" plače?

Ugibanj je precej, a zdi se, da je pravih razlogov za njegovo čustveno stanje več. Ronaldo naj bi bil precej depresiven že vse od poraza Portugalske v polfinalu Eura proti Španiji, olje na ogenj pa je prilil tudi slab začetek nove sezone, ko je Real po dveh slabih predstavah v prvenstvu osvojil le točko in se takoj znašel v velikem zaostanku za Barcelono. Zmaga nad Barcelono v superpokalu je prišla zelo prav, a to očitno ni bilo dovolj za dobro voljo največjega zvezdnika kraljevega kluba.

Ronaldo naj bi predsedniku kluba Florentinu Perezu sporočil, da v Madridu ni več srečen. Morda je s tem želel le izsiliti novo dolgoročno in še bolj donosno pogodbo, a verjetno gre za to, da ne čuti dovolj podpore v klubu.

Če v Barceloni vsi poveličujejo Messija in trdno stojijo za njim, Ronaldo meni, da je v Madridu podpore, namenjene njemu, precej manj, sploh kadar stvari Realu ne gredo po načrtih. Znano je tudi, da se Ronaldo ne razume najbolje s Casillasom, ki je v očeh navijačev in širšega občinstva ikona Reala, takšnega statusa pa si nadvse želi tudi Portugalec. Zato je tudi precej nesrečen, ker v Madridu številni menijo, da bi moral vratar Reala in španske reprezentance letos prejeti zlato žogo, medtem ko je Ronaldo prepričan, da si nagrado zasluži on in ga pomanjkanje podpore v moštvu žalosti.

Kaka: Cristiano ima podporo celega moštva

Kot prvi se je od Ronaldovih soigralcev na nastalo situacijo odzval Kaka, ki bo kljub številnim namigom o njegovem prestopu še naprej član Reala. “Cristiano ima podporo celotnega moštva. A potrebujemo in želimo, da je srečen.“

Brazilec, ki je po neuspelih poskusih prestopa v nov klub ostal v Madridu, kjer se je znašel na stranskem tiru, je spregovoril tudi o svoji sreči. “Jaz? Sem srečen, saj vem, da bom dočakal svojo priložnost. Še naprej bom trdo delal in si poskušal prislužiti zaupanje trenerja. Vse je odvisno od mene, zato moram neprestano pridno trenirati. Danes imam prost dan, a bom vseeno opravil dva treninga. Vem, da bom dobil novo priložnost,“ je dejal Kaka.