Trener kozličkov Holger Stanislawski je nemškim medijem potrdil, da so v klubu v petek ustregli prošnji 23-letnika in z njim prekinili pogodbo. "Skupina ljudi ga je pričakala pred vhodom njegovega stanovanja in mu grozila. Bil je resnično pretresen," je povedal Stanislawski in ostro obsodil dejanje. "To je nesprejemljivo. Na avtu so mu pustili sporočilo in mu dali jasno vedeti, da mu želijo škodovati. Prestopili so mejo dobrega okusa.“

Kölnov strateg je pri tem tudi poudaril, da igralec zaradi strahu ni bil več sposoben igrati za klub, saj se je bal, da bi lahko imela vsaka napaka na igrišču lahko posledice tudi izven njega.

Nogometaš se je v Kölnu sicer znašel pod velikanskim pritiskom tudi po zaslugi nekaterih navijačev, ki so menili, da ni dovolj dober igralec za klub in zato ustanovili facebook skupino "Kevin Pizzoni mora oditi". Cilj skupine je bil zbrati 50 tisoč podpisov.

Pezzoni se je klubu pridružil leta 2008, pred tem pa je igral za angleški Blackburn Rovers. Težave z navijači je imel sicer že februarja, ko se je eden izmed njih pretihotapil na klubsko pustno zabavo in mu razbil nos.

Obnašanje navijačev pa je v današnjem časopisu Welt am Sonntag obsodil tudi predsednik nemške lige Reinhard Rauball. "Ne glede na okoliščine je kaj takega nedopustno. Vsem mora biti jasno, da ko stvari dosežejo neko točko, jih ne moremo več tolerirati.“