Madridčani so že v uvodu pokazali, da so tekmo vzeli nadvse resno. Izjemno priložnost so si varovanci argentinskega stratega Diega Simeoneja priigrali v četrti minuti, ko je odlično prodrl Filipe Luis, podal do Radamela Falcaa, Chelseajevega vratarja Petra Čecha pa je rešila prečka. Falcao napake v drugo ni več ponovil. Po čudoviti podaji Gabija se je ponovno znašel pred Čechom, žogo dvignil čez vratarja in jo poslal v mrežo.

Atletico Madrid tudi po doseženem zadetku ni popustil in je imel na igrišču še naprej pobudo. Čech je v 16. minuti uspešno obranil strel Adriana Lopeza, a moral že kmalu ponovno po žogo v svojo mrežo. Chelseajeva obramba je preveč prostora pustila Falcau, ki je z mojstrskim strelom dosegel še drugi zadetek na srečanju.

Protiorožja za bliskovite protinapade Atletica ni bilo

Roberto Di Matteo je imel že po slabih 30 minutah igre kar nekaj razlogov za skrb. Atletico je imel vse niti igre v svojih nogah. Po izgubljeni žogi Chelseaja v napadu bi bilo tako lahko že kaj kmalu 3:0. Španski klub je izvedel bliskovit protinapad, proti vratom pa je ustrelil Gabi, svoje soigralce pa je tudi tokrat rešil češki čuvaj mreže.

Atletico bi lahko v prvem polčasu zlahka vodil tudi s petimi ali šestimi zadetki, a so imeli Londončani tudi obilico sreče. V 35. minuti se je pred golom znašel Lopez, vendar je nespretno zaustavil žogo, ki se je odbila do Falcaa. Kolumbijec je poskusil z glavo, hat-trick pa mu je preprečila vratnica. A izjemno razpoloženi ostrostrelec se z dvema zadetkoma v prvem polčasu ni zadovoljil. Po novem protinapadu je Čecha premagal še tretjič in tako dosegel svoj drugi hat-trick v petih dneh.

V drugem polčasu tekmeca enakovrednejša

Po atraktivnem prvem polčasu je bilo nadaljevanje precej bolj umirjeno, ekipi pa sta bili enakovrednejši. Atletico je po treh golih prednosti v napadu pričakovano popustil, kljub temu pa še naprej ohranjal prevlado na igrišču. Tudi igranje s polovično močjo pa je povsem zadostovalo, da so danes neprepoznavnim Angležem zabili še četrti gol. Mario Suarez je s prostega strela podal do Mirande, ki mu povsem razglašene Chelseajeve obrambe ni bilo težko ugnati še četrtič.

Cahill preprečil blamažo, Luiz žogo skoraj poslal v lastno mrežo

Popolno blamažo zmagovalcev lige prvakov je preprečil Garry Cahill. Branilec je izkoristil podajo Franka Lamparda iz kota in žogo z glavo poslal v mrežo.

Do konca srečanja sta imeli obe strani še nekaj priložnosti za dosego zadetka. V izdihljajih tekme bi se po nespretnem posredovanju Davida Luiza lahko Chelseajeva mreža kaj kmalu zatresla še petič, a tudi tokrat je Otočanom na pomoč priskočila vratnica.

okalno lovoriko. V edinem prejšnjem nastopu leta 2010 so z 2:0 z zadetkoma Joseja Antonia Reyesa in Sergia Aguera odpravili milanski Inter. S tem so se izenačili tudi z Valencio, Juventusom in Anderlechtom, ki se lahko prav tako pohvalijo z dvema superpokalnima naslovoma.

Chelsea - Atletico Madrid 1:4* (0:3)

Strelci: Falcao 6.,19., 45.; Miranda 60.; Cahill 75.

Začetni postavi:

Chelsea: Čech; Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole (Bertrand/90.), Mikel, Lampard, Ramires (Oscar/46.), Mata (Sturridge/82.), Hazard, Torres.

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Suarez, Gabi, Koke (Garcia/81), Turan, Lopez (Rodriguez/56.), Falcao (Emre/88.).