Athletic Bilbao je na koncu vendarle pristal na 40 milijonov evrov težko ponudbo Bavarcev za defenzivnega vezista, ki lahko igra tudi v obrambi. Martinez bo tako postal najdražja okrepitev v zgodovini nemške bundeslige.

24-letnik je danes v Madridu v prostorih španske nogometne zveze uradno prekinil pogodbo z Baski, nato pa se je vrnil v München in podpisal petletno pogodbo z Bayernom. Za igralca Athletica se je v začetku poletja zanimala tudi Barcelona, a je igralec sam zavrnil možnost prestopa h Kataloncem, v zadnjih tednih pa je bil v igri za njegov podpis tudi Manchester City, a najbolj vztrajni so bili Bavarci.

“Seveda gre za veliko denarja, a igralec je tudi sam precej pripomogel k prestopu, ko se je odpovedal kar veliki vsoti. Pogajanja so bila zelo naporna, sedaj pa smo zelo zadovoljni, da je Martinez končno naš igralec. V zadnjih dneh smo morali razrešiti nekaj davčnih in pravnih problemov in na srečo smo v tem tudi uspeli,“ je za FCB News izjavil športni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Martinez je sicer produkt nogometne akademije Osasune, za Athletic Bilbao pa je igral od leta 2006. V španski primeri je za baskovski klub odigral 201 tekmo, dosegel pa je 21 zadetkov. Za špansko reprezentanco je do sedaj zbral osem nastopov, a njegov čas v njej šele prihaja, ko se bodo počasi začeli umikati sedanji zvezdniki Reala in Barcelone.

“Sem zelo srečen ob prestopu in se veselim igranja za tako velik klub z bogato zgodovino. Čakal sem zelo dolgo, a končno je čakanja konec,“ je za FCB.tv izjavil zadovoljni Martinez. (foto: Reuters)