City je pred dnevi zapustil Adam Johnson, ki je odšel v Sunderland, zato je Mancini vrzel na krilnem položaju poskušal zapolniti z nakupom Sinclairja, a je Swansea zavrnil vse njihove ponudbe zanj, tudi zadnjo v višini 8 milijonov evrov.

Aktualni prvaki premierlige so sedaj svoje lovke začeli stegovati po Walcottu, ki si ga sicer želi tudi Liverpool, angleški reprezentant pa je zanimiv predvsem zaradi dejstva, da se mu pogodba z Arsenalom izteče prihodnje leto, podaljšati pa je najverjetneje ne bo želel. Zato ga bodo topničarji verjetno morali prodati, podobno kot so pred dnevi že ostali brez Robina van Persieja, saj je to nekako zadnja priložnost, da za svojega igralca iztržijo spodobno odškodnino.

Pri Arsenalu sicer niso navdušeni nad prodajo Walcotta in si bolj prizadevajo k podpisu nove pogodbe z njim, a tako je bilo tudi z Van Persiejem, pa je ta na koncu odšel v Manchester United, saj ni želel podaljšati pogodbe in je zahteval omogočen prestop v drug klub. Podobno bi se utegnilo v prihodnjih urah zgoditi tudi v primeru Walcotta, ki je na zadnji tekmi topničarjev sedel na klopi, nad čimer verjetno ni bil navdušen in bi to lahko le še spodbudilo njegovo željo po prestopu.

Walcott je leta 2006 za 6 milijonov evrov v Arsenal prišel iz Southamptona, za moštvo z Emiratesa pa je v naslednjih letih nastopil na 151 prvenstvenih tekmah, na katerih je dosegel 26 zadetkov. V karieri je zbral tudi 28 nastopov za angleško člansko reprezentanco.