Modrić je z zasebnim letalom priletel v Madrid, kjer je ob 14. uri najprej uspešno prestal zdravniški pregled, nato pa se je ob 15. uri predstavil španski sedmi sili. Kasneje pa je v belem dresu stopil še pred navijače na stadionu Santiago Bernabeu.

Modrić, ki je z Realom podpisal petletno pogodbo, na leto pa bo zaslužil 4,5 milijona evrov, naj bi prvi trening z novimi soigralci in pod vodstvom Joseja Mourinha opravil že danes ob 18. uri.

Počaščen, ker je prišel v največji klub vseh časov, zamer do Tottenhama ni

“To je bil dolg proces, a na koncu sem vendarle prišel v Madrid. Srečen sem, počaščen in hkrati ponosen, ker sem prišel v največji in najboljši klub vseh časov. Sem zelo vznemirjen. Odleglo mi je, saj sem preživel težko obdobje, ko sem skoraj mesec dni treniral sam. Komaj čakam prvi trening v Realu, pred menoj je največji izziv v življenju. Imam vse kar potrebujem, najboljšega trenerja na svetu, najboljše soigralce, sedaj pa moram le pokazati, kaj znam, in v tem uživati,“ je na predstavitvi dejal Modrić.

“Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi v življenju stali ob strani, predvsem moji družini. Sedaj sem obrnil novo stran v svojem življenju, nimam pa nobenih slabih občutkov in zamer do Tottenhama, ne glede na to, da se v medijih marsikaj govori. Preprosto, Tottenhamu sem hvaležen za štiri prekrasna leta, ko sem užival v vsakem trenutku. A ko sem slišal, da se zame zanima Real, me ni nič drugega več zanimalo. To je najboljši klub na svetu, ki ima najboljšega trenerja in najboljše igralce. Veselim se, da bom delal z njimi,“ je nadaljeval hrvaški vezist, ki se bo moral za mesto v začetni enajsterici verjetno še precej potruditi.

Pripravljen igrati na vseh položajih, tudi že v sredo proti Barceloni

“Pripravljen sem na vse. Prišel sem igrati in najti svoje mesto v moštvu. Vem, da bo težko, a verjamem, da sem dovolj kvaliteten za igranje v Realu. Imam vse, kar potrebujem, da uživam v igri, napredujem in da pomagam svoji ekipi zmagovati. Rad igram tehnični nogomet in lahko igram na vseh položajih v vezni vrsti, trener pa bo odločil, kje lahko najbolj pomagam ekipi. V Tottenhamu in hrvaški reprezentanci sem večinoma igral na mestu osrednjega vezista in tam se najbolje počutim,“ je na vprašanje, na katerem igralnem mestu se vidi, odgovoril Modrić, ki je priznal, da zaradi izpuščenih priprav Tottenhama ni optimalno pripravljen.

“Moram biti iskren in priznati, da sem precej izgubil, ker nisem opravil priprav z ekipo Tottenhama. Manjkajo mi predvsem tekme. Nazadnje sem odigral 25 minut s hrvaško reprezentanco proti Švici in to mi je prišlo zelo prav. Upam, da mi bo že par tekem zadostovalo, da pridem do optimalnega nivoja pripravljenosti in do svoje najboljše igre, a počutim se že dovolj pripravljenega za igranje. Lahko bi zaigral že v sredo proti Barceloni, a o tem se bo po treningu odločil trener. Moj prvi cilj je, da se vklopim v ekipo. Želim vsakodnevno skupaj s soigralci in trenerji napredovati,“ je še povedal Modrić, ki bo v Realu nosil dres s številko 19.

Šesti najdražji prestop v zgodovini Reala

Real je za Modrića Tottenhamu odštel 35 milijonov evrov, z bonusi pa se njegova cena lahko povzpne na 42 milijonov, kar je denimo več, kot je kraljevi klub pred leti Manchester Unitedu odštel za Davida Beckhama. Višina odškodnine, ki jo je Real Madrid plačal za hrvaškega reprezentanta, pa je celo šesta najvišja v dolgi zgodovini madridskega velikana.

10 najdražjih Realovih prestopov:

1. Cristiano Ronaldo (iz Manchester Uniteda) – 94 mio €
2. Zinedine Zidane (iz Juventusa) - 75
3. Kaka (iz Milana) - 65
4. Luis Figo (iz Barcelone) - 60
5. Ronaldo (iz Interja) - 45
6. LUKA MODRIĆ (iz Tottenhama) - 42
7. David Beckham (iz Manchester Uniteda) - 37
8. Arjen Robben (iz Chelseaja) - 36
9. Xabi Alonso (iz Liverpoola) - 35
10. Karim Benzema (iz Lyona) - 35