Po precej dolgočasni včerajšnji tekmi proti Stokeu je bilo v angleških medijih moč zaslediti marsikatero kritiko na račun Arsenala in neučinkovite igre njegovih nogometašev, da s trenutnim stanjem ni zadovoljen, pa je potrdil tudi Wenger.

30 milijonov za dva napadalca zaenkrat še ni obrodilo zadetka

Arsenal je po dveh krogih edina ekipa v ligi, ki še ni dosegla zadetka, to pa je bil tudi drugi najslabši uvod v novo prvenstvo v klubski zgodovini. Trener Wenger je po včerajšnji tekmi priznal, da letošnji napadalni okrepitvi Oliver Giroud (prišel iz Montpellierja za dobrih 16 milijonov evrov) in Lukas Podolski (prišel iz Kölna za 14 milijonov evrov) zaenkrat še ne kažeta iger, kot se jih od njiju pričakuje. Novinca še nista uigrana med seboj in z ostalimi soigralci, Wenger pa se zaveda, da bo za to morda potrebnih še kar nekaj tednov.

Privržencem topničarjev se verjetno že kar pošteno kolca po donedavnem kapetanu Van Persieju, ki je v soboto na Old Traffordu na izjemen način dosegel svoj prvi zadetek za rdeče vrage, medtem pa si trenerska ekipa Arsenala beli lase z neučinkovitimi napadalci.

"V napadu nam nekaj manjka"

“Nekaj nam manjka. Čaka nas še precej dela glede igre v napadu, saj nam pri zaključku akcij primanjkuje natančnosti, tako pri premikanju igralcev kot tudi pri podajah in strelih,“ je včeraj ugotavljal Wenger, mnogi pa si ob tem verjetno mislijo, da če ne bi klub tako radodarno tekmecem vsako leto prodajal svojih največjih zvezdnikov, predvsem napadalno usmerjenih, sedaj teh težav ne bi imeli, česar se najbrž zaveda tudi sam:“Niti me ne poskušajte prepričati, da smo s prodajo Van Persieja izgubili izjemnega igralca. Sem prvi, ki bo to priznal, a moramo najti način, da gremo naprej in pozabimo nanj.“

“Novinci še niso imeli dovolj časa, da bi se uigrali, zato nas čaka še kar nekaj trdega dela na treningu. Zaenkrat se na igrišču med seboj še ne razumejo najbolje. Cazorla, Podolski in Giroud, ti igralci se pred mesecem dni sploh niso poznali, zato potrebujejo čas. Vidi se, da imajo velik potencial, a je očitno, da jim trenutno na igrišču nekaj manjka. V nekaterih situacijah so tudi premalo spontani,“ pravi Wenger, ki pa še ne vidi razlogov za preplah.

Bodo presenečenje sezone?

“Ostajam optimističen glede moje ekipe. Ne morem zanikati, da na dveh tekmah nismo dosegli zadetka, a igrali smo proti dvema ekipama, ki se znata dobro braniti, Sunderlandu in Stokeu. Vseeno mislim, da smo lahko prijetno presenečenje te sezone,“ se ne predaja Wenger, ki je prepričan, da ko bo razumevanje med Cazorlo in obema napadalcema pravo, bodo zmožni nadomestiti izostanek Van Persiejevih golov.