Beli balet tudi po treh uradnih tekmah v novi sezoni ostaja brez zmage. Potem ko je na uvodni prvenstveni tekmi proti Valencii iztržil le točko, v španskem superpokalu pa izgubil proti Barceloni, je moral sinoči premoč priznati še Getafeju.

Da galaktiki v nedeljo res niso imeli svojega dne, je bilo mogoče ugotoviti že po 15 minutah igre, ko je z neposredne bližine prazna vrata zgrešil Mesut Özil. Njegovo napako je popravil Gonzalo Higuain, ki je v 28. minuti zadel za 1:0.

Nogometaši Reala, ki so bili pričakovano boljši tekmec na igrišču, so hladen tuš prvič doživeli v  53. minuti, ko je na 1:1 izenačil Juan Valera in s tem goste prisilil, da zaigrajo napadalneje. Luknje, ki so s tem nastale v Realovi obrambi, je Getafe izkoristil v 75. minuti. Protinapad domačega moštva je uspešno zaključil Maročan Abdelazizu Barradi in svojemu moštvu zagotovil zmago z 2:1.

Poraz so si zaslužili

Trener Reala Jose Mourinho jeze po porazu ni mogel skriti. In če je Portugalec v preteklosti krivdo za neuspeh svojega moštva prevalil na sodnike, je tokrat športno priznal poraz. "Getafe je zmagal zasluženo, saj smo igrali obupno. To je bila ena izmed tekem, ki me ni frustrirala, , saj me glede na prikazano na igrišču končni rezultat sploh ni presenetil. Način, na katerega smo igrali, je nesprejemljiv.“

Realov največji tekmec, Barcelona, ima po zmagi proti Osasuni (2:1) zdaj že pet točk prednosti, kar pa po mnenju Mourinha ne pomeni še nič tragičnega. "Če bi izgubili še prvo tekmo, bi tekmec vodil že za šest točk. Pet točk zaostanka ni tako veliko, če upoštevamo, da jih je bilo do sedaj v igri šest. A proti Valencii smo igrali povsem drugače. Takrat smo skušali narediti več za zmago, tokrat smo si poraz zaslužili,“ je povedal Mourinho, ki upa, da poraz ne bo vplival na sredin povratni obračun španskega superpokala.