"Bil sem se pripravljen dolgoročno zavezati Arsenalu. Vse, kar sem si želel, so bili pogovori glede nove pogodbe, a vsakič, ko bi se moral s klubskim vodstvom dobiti in pogovoriti o tej temi, so oni odpovedali sestanek. Govorili so mi, da je še veliko časa za sestanke, zato so jih stalno prelagali na kasnejše termine. Želel sem podpisati petletno pogodbo z Arsenalom, a se to ni zgodilo. Sedaj sem jo vendarle dobil, a v Barceloni," je za angleški The Sun povedal Song, ki je ob Jordiju Albi edina letošnja okrepitev Barcelone.

"Nikoli nisem niti omenjal denarja, želel sem se le usesti in se pogovoriti o podaljšanju pogodbe. Želel sem se zavezati za vso kariero klubu, ki ga ljubim. Nato se je kot strela z jasnega pojavila ponudba Barcelone. Zaželel si me je največji klub na svetu in ponujal mi je tako želeno petletno pogodbo. Ponujali so mi tisto, kar sem želel dobiti od Arsenala zadnjih osem mesecev, a so bili v klubu gluhi za moje želje. Želel sem ostati v Arsenalu, a ko pride pote Barcelonin vlak, je to edinstvena priložnost, ki se ti ponudi le enkrat v življenju in moraš jo sprejeti," je dejal Song, ki se veseli izziva v Barceloni, kjer ga čaka hud boj za mesto v začetni enajsterici.

Songa so v zadnjem obdobju večkrat zmotile obtožbe angleških medijev, ki so poročali, da ima slab pristop k delu in da je stalno zamujal na treninge Arsenala. "To me je zelo razjezilo. Takšne obtožbe so neresnične in neustrezne za moj karakter. Imam ogromno spoštovanja do Arsena Wengerja. Rad ga imam kot očeta in on je fantastičen trener. Nikoli nisem imel z njim nobenih težav ali nesporazumov, zato me jezi, da bi me kdo iz kluba s takšnimi namigovanji poskušal prikazati v takšni luči."