Sinje modri iz Rima so v Maribor prišli v popolni postavi, s kapetanskim trakom na roki je zaigral tudi Stefano Mauri, ki so ga konec maja priprli zaradi vpletenosti v podkupovalno afero, a so ga nato zaradi pomanjkanja dokazov izpustili. Sinoči je moštvo, katerega član je od leta 2006, popeljal do zmage z 2:0 (Hernanes 31, Klose 59) .

Sobočani so pod vodstvom novega trenerja Oliverja Bogatinova, sicer diplomiranega ekonomista, začeli s tremi nogometaši v sredini obrambe. V zadnji vrsti sta stala še oba bočna nogometaša, tako da je obrambni zid sestavljal pet igralcev, v napadu pa je bil sam Nusmir Fajić. Česa drugega kot popolno ofenzivo Lazia ni bilo pričakovati. Res so gostje napadali. Toda kot da na začetku sezone še ne bi povsem ogreli motorja, so delali tudi precej tehničnih napak, njihova igra je bila mlačna. Kljub temu so si pripravljali priložnosti in jih tudi zapravljali. Ko so po približno dvajsetih minutah črno-beli uvideli, da je proti tekmecu zvenečega imena mogoče sestaviti tudi kakšno uspešno podajo, so zaigrali pogumneje in vse pogosteje pogledovali proti golu.

Priložnost za senzacionalno vodstvo je v 29. minuti zamudil Mate Eterović. Imeniten protinapad je izpeljal Rok Buzeti, ki je kot hitri vlak švignil mimo branilca Lazia po eni strani, žogo poslal na drugo, nato pa podal v sredino, kjer je Arpad Vaš preskočil žogo, Eterović pa je imel 15 metrov od gola na pladnju vodstvo, a streljal mimo vrat. Dve minuti kasneje je sledila kazen. Ravno takrat, ko se je zdelo, da so se napadi Lazia umirili, je nepričakovano s 25 metrov streljal Hernanes in zadel v polno. V skladu z italijanskim nogometnim stereotipom so nato napadi Lazia pojenjali, Mura pa je prišla do posesti žoge. Po minuto, dve so jo v nogah držali Sobočani, podaj, ki bi v matno pozicijo spravile obrambo Lazia, pa ni bilo.

V drugem polčasu je bilo dogajanje na igrišču podobno. Lazio je v določenih obdobjih pritisnil proti golu, do konca pa ni stopil na plin. Mura je igrala pogumno, nogometaši so si upali spuščati v preigravanja in tudi tvegane podaje, kar je šlo najbolje Buzetiju. Toda še en zadetek so dosegli gostje. V 59. minuti je v svojem znanem slogu s strelom z glavo na 0:2 povišal Miroslav Klose. Blizu gola, ki ne bi bil nezaslužen, je bil na drugi strani Fajić. Sam je bil pred vratarjem Marchettijem, ki je bil uspešnejši, nato je nebranjen gol zgrešil Damjan Bohar.

Za Muro 05 so igrali: Draković 5,5, Buzeti 6,5, Maruško 6, Travner 6, Kramar 6 (od 63. Sreš 5,5), Janža 6, Horvat 5,5, Vaš 6, Eterović 5,5 (od 78. Kouter –), Bohar 6 (od 86. Majer –), Fajić 5,5.