Mura - Lazio 0:2 (0:1)

Strelci: Hernanes 31., Klose 59.

Začetni postavi:

Mura: Drakovič, Kramar (Sreš/62.), Travner, Janža, Horvat, Buzeti, Vaš, Maruško, Bohar (Majer/86.), Fajič, Eterovič (Kouter/78.).

Lazio: Marchetti, Konko, Biava, Dias, Cavanda, Mauri (Zarate/71.), Hernanes (Lulić/59.), Onazi, Ledesma, Candreva, Klose (Floccari/83.).

Mura je po izločitvi Bakuja, sofijskega CSKA in Arsenala iz Kijeva na pragu evropske lige naletela na pričakovano previsoko oviro. Italijani so v Mariboru upravičili vlogo favorita, kljub borbenim domačim nogometašem se na povratno tekmo odpravljajo s prednostjo dveh zadetkov.

Sobočani so se v prvem polčasu dobro merili s favoriziranimi gosti, ki so sicer pričakovano takoj prevzeli nadzor nad tekmo, bili boljši tekmec z več priložnostmi, zabili pa so tudi gol. Zanj je poskrbel Hernanes, ki je s slabih 30 metrov presenetil Filipa Drakovića. Pred tem je imel Lazio še tri priložnosti, in sicer je v šesti minuti Antonio Candreva iz ugodnega položaja streljal čez vrata, v 18. minuti je Miroslav Klose zgrešil z glavo, v 27. pa je Stefano Mauri z osmih metrov z volejem prav tako zgrešil cilj.

Domači, ki so poskušali predvsem s protinapadi kaznovati luknje v italijanski obrambi, so bili blizu zadetka v 29. minuti, ko je Rok Buzeti podal z desne strani, v kazenskem prostoru je s 14 metrov sprožil neoviran Mate Eterović, vendar žogo poslal mimo gola.

Tudi v drugem polčasu je Lazio dokazal, da je kakovostnejša ekipa. Brez posebnih težav je nadzoroval dogajanje na igrišču in bil občasno tudi nevaren za Murina vrata. Tako sta bila v 49. minuti za korak prekratka Mauri in Klose, slednji pa je v 59. minuti podvojil prednost rimskega kluba, ko je z glavo unovčil podajo Abdoulaya Konkoja z desne strani. V 66. minuti so imeli domači svojo drugo izjemno priložnost na tekmi.

Nusmir Fajić je po napaki v obrambi Lazia sam prišel pred vratarja Federica Marchettija, a je slednji žogo odbil, do nje je na robu kazenskega prostora prišel Damjan Bohar, a iz prve zgrešil cilj. V 74. minuti je do zaključnega strela s slabih 20 metrov nekoliko z leve strani prišel še Erik Janža, a je bil premalo natančen. V 81. minuti bi lahko Klose znova ugnal Drakovića, vendar je bil z nogo precej manj natančen kot prej z glavo in je žogo poslal čez gol. Italijani so imeli v končnici še nekaj priložnosti, ki pa so se prav tako končale z nenatančnimi streli.