Poleg tega pa je sodnik sprožil postopek proti obema kluboma zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, pa tudi proti športnemu direktorju Mariborčanov Zlatku Zahoviču zaradi nešportnega in neprimernega vedenja na tekmi.

Po 300 evrov kazni so zaradi prejetih rumenih kartonov dobila Rudar Velenje in Triglav Kranj, slednji pa zaradi enakih razlogov še za tekmo 6. kroga.

Vstopnice za tekmo proti Dinamu razgrabljene kot vroče žemljice

V Mariboru je že na vrhuncu nogometna vročica pred povratno tekmo 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Čeprav je do tekme še šest dni, so vstopnice za sosedski mariborsko-zagrebški derbi v Ljudskem vrtu nogometni navdušenci razgrabili kot vroče žemljice.

Vstopnic za povratno tekmo med Mariborom in zagrebškim Dinamom, ki bo v mestu ob Dravi v torek ob 20.45, tako ni več. Iz Maribora so namreč sporočili, da je pošlo prav vseh 12.400 vstopnic, kolikor jih je bilo na voljo.

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Zagrebu izgubili proti Dinamu z 1:2 (1:1) in bodo sanje o napredovanju med evropsko klubsko nogometno elito skušali uresničiti pred nabito polnimi tribunami.

Tisti, ki so se odpravili po vstopnice v začetnem delu predprodaje, so bili nagrajeni za večurno vztrajanje v vrsti. Zdaj jih na prodajnih mestih več ne gre iskati. Le del zahodne tribune bo namenjen za zelo pomembne goste Dinama in tam ni bilo mogoče zasesti vseh sedežev.