Kvalifikacije za ligo prvakov, 20.45:

Dinamo Zagreb - Maribor 2:1* (1:1)

Strelci: Čop 10., Badelj 74.; Badelj 39./ag

Slovenski prvaki Zagreb zapuščajo z zadetkom zaostanka. Maribor je bil z izjemo uvodnih 20 minut povsem enakovreden tekmec, na trenutke celo boljši in konkretnejši, toda kljub temu je v svojo mrežo spustil dve žogi. Toda vijoličasti bodo imeli pred polnim Ljudskim vrtom vseeno možnosti za ponovitev leta 1999, ko so se edinkrat doslej uvrstili v skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, saj jim za napredovanje zadošča "že" minimalna zmaga z 1:0.

Tekmo v Zagrebu so bolje začeli gostitelji, ki so odločno pritisnili, v sedmi minuti pa zapravili prvo priložnost prek Arijana Ademija, ki je previsoko sprožil z roba kazenskega prostora. Le tri minute pozneje so domači povedli. Domagoj Vida je prodrl po desni strani, podal v kazenski prostor, kjer je iz bližine Jasmina Handanovića premagal Duje Čop. Tudi po golu so bili Zagrebčani tisti, ki so bili konkretnejši. Tako je v 15. minuti Jerko Leko zgrešil iz ugodnega položaja, le nekaj trenutkov pozneje pa bi Arghus skorajda premagal svojega vratarja Handanovića, ki pa je tudi s pomočjo prečke preprečil povišanje vodstva.

Šele v drugi polovici prvega polčasa so Mariborčani zaigrali pogumneje, prišli do nekaj priložnosti, do ene lepših v 26. minuti Goran Cvijanović, ki je po prodoru zgrešil cilj. Zatem je eno izmed akcij neuspešno z glavo zaključil še Robert Berić, v 39. minuti pa so gosti izenačili. Po prostem strelu Cvijanovića z leve strani je žogo v lastno mrežo potisnil Milan Badelj.

V drugem polčasu so slovenski prvaki uvodoma pustili boljši vtis in v 57. minuti je imel Berić lepo priložnost, a je sprožil čez zagrebški gol. Počasi pa so pobudo v svoje roke spet za nekaj trenutkov vzeli domači nogometaši, a so se izbranci Darka Milaniča dobro kosali z njimi. V 64. minuti pa so imeli tudi nekaj sreče, Dinamo je lepo izigral domačo obrambo, Josip Pivarić je prišel do strela z leve strani kazenskega prostora, a žogo poslal mimo druge vratnice.

Štiri minute pozneje so imeli Štajerci izjemno priložnost za vodstvo. Berić je po lepi podaji Marcosa Tavaresa prišel sam pred domačega vratarja Ivana Kelavo, žogo poslal mimo njega, a tudi mimo leve vratnice. Ko so gosti dajali vtis, da so celo bližje drugega zadetka kot domači, pa se je za avtogol iz prvega polčasa odkupil Badelj. Ta je v 74. minuti sprejel žogo v kazenskem prostoru in malce z leve premagal Handanovića za vodstvo z 2:1.

Le tri minute pozneje je imel priložnost za novo izenačenje znova Berić, a je po njegovem strelu iz bližine dobro posredoval Kelava. Na drugi strani je v 85. minuti Brazilec Sammir s prostega strela z roba kazenskega prostora zatresel vratnico, kar pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi. Dvoboj hrvaškega in slovenskega prvaka je tako vse prej kot odločen.