Celtic si je v gosteh pri Helsingborgu priigral prednost z 2:0. Gola za škotske prvake sta dosegla Kris Commons in Giorgios Samaras. Pri Dinamu, ki je Borussio v Mönchengladbachu porazil s 3:1, pa sta zadela Taras Mihalik in Andrej Jarmolenko, Luuk de Jong pa je zabil avtogol. Pri Nemcih je bil uspešen Finec Alexander Ring.

Na domačem igrišču si je rahlo prednost priigral moskovski Spartak. Ta je z 2:1 (0:0) premagal turški Fenerbahče. Za Ruse sta gola dosegla Emmanuel Emenike in Dimitrij Kombarov, pomemben zadetek v gosteh pa je za Turke zabil Dirk Kuyt.

Precej boljši izid za povratni obračun si je priigral Cluj, ki je v Baslu zmagal z 2:1. Oba gola za Romune je zabil Senegalec Modou Sougou. Domače upe še vzbuja zadetek Marca Strellerja. Zelo zanimiva bo povratna tekma med Koebenhavnom in Lillom, Danci so uvodni del dvoboja dobili z golom Brazilca Cesarja Santina.

V sredo bodo prve tekme zadnjega predkroga igrali še Dinamo Zagreb in Maribor, Bate Borisov in Hapoel Kirjat Schmona, Limassol in Anderlecht, Malaga in Panathinaikos Atene ter Braga in Udinese Calcio.