"Tekme naslednji konec tedna bomo odigrali. Začele se bodo po predvidenem urniku. Sestanek je bil učinkovite, pogovarjali smo se o pomembnih temah," je dejal predsednik španske nogometne lige (LFP) Jose Luis Astiazaran. Med drugim so se klubi pritoževali tudi zaradi predvidenih ur začetkov dvobojev, saj se bodo nekatere tekme začele šele ob 23. uri in se bodo tako končale krepko po polnoči.

Dogovor za zdaj velja za prva dva kroga 19. in 26. avgusta, potem pa bodo spet sedli za pogajalsko mizo. Nezadovoljni manjši klubi se pritožujejo predvsem nad delitvijo finančne pogače, saj najboljša kluba Barcelona in madridski Real dobita polovico tega deleža, drugi pa si razdelijo preostanek. "Predstavljamo 13 klubov in se bomo še naprej borili za svoje pravice," je ostro nadaljevanje poletja napovedal predsednik madridskega Atletica Enrique Cerezo, ki je med aktivnejšimi "uporniki". Zapleta pa se tudi pri prenosih tekem v Španiji, saj si pravice zanje lastita dve postaji, Mediapro in Canal+.

Španska liga se je v prejšnji sezoni začela z zamudo, saj so nogometaši v prvi in drugi ligi stavkali v uvodnem krogu, potem ko se z vodstvom tekmovanja niso pravočasno dogovorili o plačnih garancijah.