Moštvo, ki ga vodi Carlo Ancelotti, kljub prihodu Zlatana Ibrahimovića išče še vsaj enega vrhunskega napadalca. Nazadnje so Parižani “trnek vrgli v ribnik“ Reala iz Madrida, a njihove bogate vabe ni zagrizla nobena nogometna riba kraljevega kluba.

Marca poroča, da si je PSG zaželel nakupa Gonzala Higuaina ali Karima Benzemaja in se je glede tega obrnil tudi direktno na predsednika Reala Florentina Pereza, a sta oba nogometaša zavrnila možnost prestopa, čeprav bi v Parizu njuno zvestobo bogato nagradili. PSG očitno pri igralcih Reala ni zanimiva opcija, saj je v letošnjem poletju neuspešno lovil že Kakaja.

Šejk Al-Khelaifi je od prihoda v PSG za okrepitve namenil že 250 milijonov evrov, njegova želja pa je, da bi francoski klub postal eden od najboljših evropskih klubov. Med najdražjimi okrepitvami Parižanov v zadnjem letu so Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva in Ibrahimović.

Lani je PSG do zadnjega kroga francoskega prvenstva poskušal prehiteti Montpellier, a mu to ni uspelo in zadovoljiti se je moral z le drugim mestom. V soboto se je pričela nova sezona, Parižani pa so že na uvodu ponovno razočarali svoje privržence, saj so na svojem stadionu v izdihljajih tekme komaj izvlekli remi (2:2) z Lorientom, potem ko so po prvem polčasu zasotajali z 0:2. S tekmo je deloma lahko zadovoljen le Ibrahimović, ki je svoj debi na francoskih zelenicah kronal z dvema goloma.