Lukaku posojen West Bromwichu

Belgijski nogometni reprezentant Romelu Lukaku bo v naslednji sezoni kot posojen igralec Chelseaja igral za tekmeca iz elitne angleške lige West Bromwich Albion. Devetnajstletni napadalec, ki se je v London preselil lani iz Anderlechta za 23 milijonov evrov, v svoji prvi sezoni ni dobil veliko priložnosti pri Chelseaju.

"Zelo sem vesel. Po sezoni, v kateri sem se prilagajal na angleško ligo in se pripravljal za to sezono, zdaj komaj čakam, da zaigram za West Brom," je dejal Lukaku.

Liverpool kupil Allena, prodal Bellamyja

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je po Italijanu Fabiu Boriniju v svoje vrste pripeljal še drugo poletno okrepitev. Večletno pogodbo z Liverpoolom je podpisal dosedanji vezist Swanseaja Joe Allen. Vrednost prestopa 22-letnega igralca po poročanju otoških medijev znaša 19 milijonov evrov.

"Počutim se izjemno. Vsi poznamo zgodovino Liverpoola. Gre za velik klub in vesel sem, da sem se mu pridružil. Veselim se igranja v tem dresu," je dejal Allen, trener Liverpoola Brendan Rodgers, ki je z Allenom delal že pri Swanseaju, pa je dodal: "Joe je igralec, ki se popolnoma sklada z našimi idejami. Za njim je izvrstna šola pri Swanseaju, zdaj pa bo začel novo poglavje v karieri. Želim mu vse najboljše in sem prepričan, da bo imel v Liverpoolu dolgo in bogato kariero."

Liverpool pa je zapustil Craig Bellamy. Valižanski nogometni reprezentant, ki je z Veliko Britanijo igral na olimpijskih igrah, bo naslednji dve leti igral za Cardiff City, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Etien Velikonja. Bellamy, ki je rojen v Cardiffu, je nazadnje igral za Liverpool.

Bellamy je za Cardiff kot posojen nogometaš igral v sezoni 2010/11. Triintridesetletnik bo za svoj nov klub lahko igral že naslednji petek, ko jim bo na uvodni tekmi nove sezone nasproti stal Huddersfield.

Vela iz Arsenala v Real Sociedad

Mehiški nogometaš Carlos Vela je iz angleškega Arsenala prestopil k španskemu Realu Sociedadu, v katerem je že v minuli sezoni igral kot posojen igralec. Podrobnosti prestopa 23-letnega napadalca, ki je za Arsenal zaradi poškodb in posoj od leta 2008 zbral le 62 nastopov in 11 golov, niso znane.

Alou Diarra okrepil West Ham

Francoski nogometni reprezentant Alou Diarra je iz Marseilla prestopil v angleški West Ham, je potrdil francoski klub na spletni strani. Diarra se je v Marseillu zadržal 12 mesecev, v tem času je zbral 50 nastopov, dvakrat pa se je vpisal med strelce. Nekdanji nogometaš Bordeauxa je podpisal triletno pogodbo.

Marseille, ki se ni uvrstil v ligo prvakov, se želi znebiti največjih zaslužkarjev, med katerimi je bil tudi Diarra. Naslednji bi lahko bil španski branilec Cesar Azpilicueta, za katerega se zanima angleški Chelsea.

Diarra je za Francijo odigral 44 tekem in bil pod vodstvom Laurenta Blanca tudi kapetan. V Franciji je z Lyonom in Bordeauxom osvojil državna naslova, z Marseillom pa je osvojil francoski pokal.