Sobočani, ki so že doslej pokazali več, kot je od njih večina pričakovala, je po Bakuju in sofijskem CSKA očitno naletela na (pre)močnega tekmeca. Arsenal, čeprav še zdaleč ne tako slavne zgodovine kot londonski, je bil v Kijevu boljši tekmec in si pred povratnim obračunom priigral lepo prednost, ki pa bi bila lahko še izdatnejša, če v vratih črno-belih ne bi stal kljub trem prejetim golom razpoloženi Filip Draković. Ta je kar nekajkrat rešil svojo ekipo, ki je na drugi strani le poredko ogrozila Ukrajince.

Sobočani so se v Kijevu kmalu znašli v zaostanku. Že šesti minuti je Leandro Da Silva z desne strani podal pred Murina vrata, kjer je bil najvišji Romun Ionut Mazilu in z glavo premagal Drakovića. V 15. minuti so bili domači blizu novega zadetka Aleksander Kobahidze, ki je z roba kazenskega prostora le za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico Murinega gola.

Novo lepo priložnost so imeli Ukrajinci v 25. minuti, ko je v kazenskem prostoru neoviran streljal Mazilu, vendar se je izkazal Draković. Mura v prvem polčasu ni resneje ogrozila domačega vratarja, zato pa je novo ukrajinsko priložnost v 35. minuti zapravil nekdanji nogometaš Milana, beograjskega Partizana in Reggine Dominic Adiyiah.

Ukrajinci so pokazali, da so kakovostnejša ekipa in svojo premoč oplemenitili v 61. minuti. Znova je bil na desni strani v vlogi podajalca Da Silva, pred golom pa je bil najhitrejši in najspretnejši Oleksander Kovpak, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro. Čeprav so Sobočani po spodobnih akcijah nekajkrat prišli do ugodnih položajev, pa strela neposredno v okvir vrat niso sprožili do 80. minute, ko je poskusil Erik Janža.

V 77. minuti pa je enega nevarnejših poskusov gostov sprožil Leon Sreš, ki je meril malce previsoko. Na drugi strani so imeli Ukrajinci novo veliko priložnost v 79. minuti, ko je po neodločnem izbijanju Murine obrambe do strela v kazenskem prostoru prišel Mazilu, a se je še enkrat izkazal Draković. Slednji pa je bil brez moči v 83. minuti, ko je po kotu Maksima Šackega z glavo zadel Eric Matoukou.