Predsednik Interja Massimo Moratti je potrdil, da v Inter prihaja kitajski kapital. Kitajske železnice so namreč za 55 milijonov evrov kupile 15 odstotkov delnic milanskega kluba, s čimer so postale drugi največji lastnik kluba.

“To je sijajen posel za Inter, hkrati pa v teh težkih časih tudi za celo Italijo. V Inter prihaja eden od največjih kitajskih investitorjev, gre pa tudi za največje podjetje na svetu v svojem sektorju. S tem poslom mislimo na prihodnost kluba,“ pravi Moratti.

Dolgoletni predsednik Interja je nato razkril pravi motiv za takšno potezo: “Naš glavni cilj je izgradnja novega stadiona in na posel s Kitajci je treba gledati v tem kontekstu. Nadejamo se, da bomo sedaj povečali število vlagateljev v ta projekt. Naj poudarim, da to kitajsko podjetje prvič investira v Evropo, kar pomeni, da verjamejo v Italijo in našo valuto. To je tudi razlog, zakaj je ta posel tako pomemben.“

Inter torej zapušča stadion Giusseppe Meazza, ki si ga deli z mestnim tekmecem Milanom. Vprašanje o lokaciji novega pa ostaja neznanka. “Nismo se še odločili, kje bomo gradili nov stadion. Moramo najti najboljšo možno lokacijo, da bi Interjevi navijači lahko čim bolj uživali v novem domu,“ je še povedal Moratti, ki je bil zaradi gospodarske krize v Italiji primoran iskati nove partnerje v Aziji.

Vrednost Interjevih delnic je v zadnjih sedmih letih sicer padla za 20 odstotkov, čeprav je klub v zadnjem obdobju dosegal najboljše rezultate v zadnjih 40 letih. Bo k ponovnemu vzponu pomagal kitajski kapital in nov stadion?