Mariborčani imajo izkušnje z izločilnimi dvoboji. Lani so v drugem krogu izločili prav Dudelange, v tretjem krogu pa jih je izločil Maccabi iz Haife. A so varovanci trenerja Darka Milaniča nato izločili sloviti Glasgow Rangers, se uvrstili v evropsko ligo, Škote pa posredno poslali v stečaj. Zdaj naj bi državni prvaki imeli lažjo nalogo.

Luksemburški prvak Dudelange je presenetljivo izločil Salzburg, kar vijoličastim dviguje delnice. Dudelange je najbogatejši luksemburški klub, igralci pa so večinoma polprofesionalci. So znanci Maribora, saj jih je ta lani izločil iz drugega kroga s skupnim rezultatom 5:1.

Vendar pred Dudelangejem je padel bogati Salzburg, prvak Avstrije, ki je meril v skupinski del lige prvakov ali vsaj evropsko ligo. "Salzburg je opozorilo. Tekma ne bo tako enostavna. So hitri in v protinapadih močni. So bolj samozavestni, nimajo česa izgubiti," je na današnji novinarski konferenci dejal vezist Maribora Goran Cvijanović.

Viler in Milec ostajata poškodovana, vrnil se je Ibraimi

"V primerjavi z lansko sezono imajo tri nove igralce, napadalca sta izjemno hitra. V obrambi so zelo organizirani, imajo taktično znanje in iščejo luknje v tekmečevi igri," opozarja trener Darko Milanič. Ta še naprej ne more računati na Mitjo Vilerja in Martina Milca, se je pa treningom priključil Agim Ibraimi.

Ta je v Sarajevu na povratni tekmi z Željezničarjem staknil poškodbo desne golenice. Po nekajdnevnem počitku je nared. Milanič pravi, da se na to tekmo pripravljajo kot na vsako drugo, kar pomeni, da popuščanja ne bo. Prednost Maribora naj bi bila kondicijska pripravljenost. Z vlogo favorita se ne obremenjujejo.

Vstopnice že pošle

V mestu ob Dravi vlada navijaška mrzlica. Vstopnice, ki so bile v predprodaji, so pošle. Ker privržencev luksemburškega prvaka na tekmo ne bo, so v Mariboru odprli še prodajo za severno stran stadiona. Cena vstopnice je deset evrov. Po zanimanju sodeč bo vijoličaste na poti v novo preizkušnjo spodbujalo kar 12.000 gledalcev. Televizijskega prenosa iz Ljudskega vrta ne bo.