"Messi je bil v Međugorju moj gost,“ je za mostarski časnik Dnevni list zatrdil Ivan Dragičević, eden izmed šestih pastirjev, ki naj bi se mu 24. junija 1981 v romarskem kraju prikazala Devica Marija.

Dragičević je zatrdil, da je s slavnim nogometašem preživel nekaj časa, medtem ko se v podrobnosti ni želel spuščati. Tako ni povsem jasno, kdaj naj bi Messi sploh prišel v Bosno in Hercegovino in kaj natančno naj bi tam počel. Za njegov prihod naj bi sicer slišali številni prebivalci Međugorja, čeprav ga tam ni nihče tudi videl. Jasno je le, da naj bi Argentinec v soboto popoldne že treniral s svojim moštvom v Barceloni.

Obisk mojstra okroglega usnja je tako potekal v strogi tajnosti, saj njegovega prihoda tako na dubrovniško letališče, odkoder naj bi se nato v romarsko središče odpravil z avtom, ni uspelo potrditi nobenemu izmed tamkajšnjih medijev. Informacij o njegovem prihodu pa niso želeli dati niti v hotelu, kjer je prenočil, niti v međugorski župniji.

Messi, ki sicer velja za gorečega vernika pa letos ni prvi nogometni zvezdnik, ki je obiskal Međugorje. Pred tem sta se letos tam že oglasila italijanski reprezentančni vratar Gianluigi Buffon kot tudi trener Manchester Cityja Roberto Mancini, julija pa je kraj obiskal tudi igralec ameriškega nogometa in član New York Giants David Diehl.