Kot so v Kopru pojasnili na novinarski konferenci, pa je iz Catanie za eno leto na Obalo kot posojen nogometaš prišel 24-letni Brazilec Wellington Teixeira, ki je bil član nižjeligaških brazilskih klubov, zadnjega pol leta pa je pri Catanii zabeležil en nastop v serie A.

V Kopru pa so se za sodelovanje dogovorili še s starim znancem slovenskih prvoligaških zelenic, makedonskim napadalcem Draganom Čadikovskim. Vodja stroke Mladen Rudonja je poudaril, da je ključen pogoj sodelovanja, da si Čadikovski uredi slovensko državljanstvo v naslednjih dveh tednih.

Makedonec Zeni Husmani okrepil Domžalčane

Domžalski nogometaši, ki so v uvodnem krogu 1. slovenske nogometne lige v gosteh premagali Olimpijo, so se okrepili z obrambnim zveznim igralcem iz Makedonije. Nova okrepitev Zeni Husmani je z domžalskim klubom podpisal triletno pogodbo.

Enaindvajsetletni Husmani in NK Domžale sta bila že dlje časa dogovorjena za sodelovanje, vendar je pogodba uradno potrditev dobila danes, ko je novinec v dresu Domžal vendarle prejel delavno dovoljenje. Član makedonske reprezentance do 21 let je nazadnje igral za hrvaški Šibenik.