"Zaradi prihoda v PSG sem resnično presrečen. To je velik korak v moji karieri in predstavlja uresničitev še enih sanj,“ je po podpisu dogovora na novinarski konferenci izdal Ibrahimović in pri tem priznal, da je bila celotna zgodba okoli prestopa še bolj napeta od tiste, ko se je leta 2009 pridružil Barceloni.

PSG je AC Milanu za odličnega nogometaša odštel 20 milijonov evrov, Ibrahimović pa je ob podpisu pogodbe sedmi sili tudi priznal, da zaenkrat še ne ve, katero številko bo nosil na dresu. "To vprašajte Leonarda (športni direktor pri PSG-ju, op.p.). Jaz sem prišel, sedaj pa je njegova naloga, da me osreči,“ je v šali dejal 30-letnik.

Ibrahimović je lani za Milančane na 44 tekmah dosegel kar 35 zadetkov, pred tem pa je nosil tudi drese Malma, Ajaxa, Juventusa, Interja in Barcelone.

Parižane okrepil tudi mladi Verratti

PSG se je po nizu zvenečih imen, kot so Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva in seveda Zlatan Ibrahimović, v svoje vrste zvabil še Italijana Marca Verrattija. Devetnajstletnik je s PSG podpisal petletno pogodbo.

Mladega nogometaša strokovnjaki primerjajo z Andreo Pirlom, bil pa je eden ključnih mož Pescare v minuli sezoni, v kateri si je ta klub znova priigral igranje v prvi ligi. PSG je za Verrattija sicer odštel 11 milijonov evrov odškodnine.