United je lani v zadnjih krogih prvenstva zapravil 8 točk prednosti pred Cityjem, v zadnjem krogu pa je bil do zadnjih minut vseeno prvak. Rdeči vragi so sezono končali z zmago proti Sunderlandu (1:0) in so se ob koncu te tekme že potiho začeli veseliti jubilejnega 20. naslova prvaka. A Cityju je takrat uspel sanjski preobrat, ko je v sodnikovem podaljšku dosegel dva zadetka in s 3:2 premagal QPR ter tako Unitedu izpred nosa speljal lovoriko.

To je bil kar hud udarec za rdeče vrage, ki pa so na uvodu v novo sezono trdno odločeni, da mestnim tekmecem že letos pokažejo, kdo je glavni v Angliji.

“Bilo bi nekaj posebnega, če bomo postali prvaki. Če pogledate v zgodovino zadnjih let, vidite, da smo se vedno znali pobrati. Ko nam je recimo Arsenal leta 1998 vzel naslov prvaka, smo na to prihodnjo sezono odgovorili s trojčkom (prvenstvo, pokal in liga prvakov, op. p.). Sprejeli smo njihov izziv in nanj odločno odgovorili. Potem je prišel čas Chelseaja, ki je dvakrat zapored postal prvak. Takrat smo spremenili nekaj stvari v pripravah pred sezono, da smo jo začeli bolje in to nam je pomagalo, da smo znova postali prvaki,“ je na prvem srečanju z novinarji pred novo sezono razglabljal Ferguson.

“To se nam je v zadnjih 15 letih zgodilo že trikrat in vedno smo znali najti pravi odgovor. Zelo pomembno je, kako odgovoriš na izgubljeni naslov prvaka in letos ne bo nič drugače. Odločeni smo, da naslov prvaka vrnemo v naše roke in to bo naša glavna prioriteta v novi sezoni. Če nam bo uspelo, bo to nekaj posebnega, a nič bolj posebno kot v prejšnjih letih,“ pravi Ferguson, ki s svojimi varovanci priprave začenja v Južnoafriški republiki, kjer jih v sredo že čaka prva pripravljalna tekma proti lokalnemu klubu Amazulu.