Hitri krilni igralec Arsenala se vse večkrat pojavlja v angleških medijih, ko gre za ugibanja o poletnih prestopih, saj se mu pogodba s topničarji izteče prihodnje leto, podobno kot kapetan kluba Robin van Persie pa se tudi Walcott vse bolj nagiba k možnosti, da bi že letos zapustil londonski klub.

Van Persie je že pred tednom sporočil, da ne misli podaljšati pogodbe z Arsenalom, zato bo najverjetneje že v prihodnjih tednih zapustil topničarje. V podobni situaciji je sedaj tudi Walcott, ki si ob vse večji vlogi na igrišču želi opazne povišice, saj trenutno tedensko zasluži “le“ 65 tisoč funtov (dobrih 80 tisoč evrov), meni pa, da je vreden vsaj 100 tisoč funtov na teden, kolikor približno zaslužijo ostali angleški reprezentanti v premier ligi. To pa ni ravno najbolj po godu varčnemu vodstvu Arsenala, ki bi ob pravi ponudbi Walcotta verjetno prodalo, čeprav to ne diši preveč Arsenu Wengerju, ki ob morebitni izgubi Van Persieja mladega Angleža še bolj potrebuje.

Ob možnosti Walcottovega prestopa so se hitro zganili pri Chelseaju in razsipnem pariškem Saint-Germainu, ki sta oba pripravljena prisluhniti zahtevam Arsenala. Še bolj pa je po poročanju angleškega Sun-a za krilnega igralca angleške reprezentance zagret Liverpoolov trener Rodgers, ki se zadnji dni precej ubada s prenovo moštva “redsov“ in verjame, da bi lahko bil ravno Walcott eden od prihodnjih zvezdnikov na Anfieldu.

A še pred nadaljnjimi nakupi se Rodgers želi znebiti drugega angleškega reprezentanta Andyja Carrolla, za katerega je Liverpool lani v zimskem prestopnem roku Newcastlu odštel nerazumnih 45 milijonov evrov, z igrami v rdečem dresu pa je Carroll vse prej kot navdušil. Za visokega napadalca se je v preteklih tednih zanimalo kar nekaj klubov (Milan, včeraj pa tudi Newcastle), a zaenkrat so si ga vsi želeli za eno leto le izposoditi, na kar pa Liverpool (še) ni pristal. Raje bi ga prodal in s prejeto odškodnino kupil denimo Walcotta.

Predvsem od Newcastla lahko pričakujemo še kakšno ponudbo za njihovega nekdanjega zvezdnika, ki jim ga je Liverpool takrat praktično preko noči speljal z nespodobno ponudbo, ki je pametno vodstvo Newcastla ni zavrnilo. Cena Carrola je sedaj seveda precej nižja. Daily Mail danes že poroča, da naj bi Newcastle Liverpoolu ponudil 16,5 milijona evrov, torej skoraj 30 milijonov manj, kot so zanj prejeli pred letom in pol.