Foday Nabay je mladenič, ki se je rodil v afriški Republiki Sierra Leone, a je večino življenja preživel v Angliji, kjer se je že kmalu začel ukvarjati z nogometom. Gre za enega najbolj nadarjenih mladih nogometašev na Otoku in zanj velja veliko zanimanje pri največjih angleških klubih.

Nabay je do sedaj igral v nogometni šoli Birminghama, za katero je lani dosegel 12 golov, a je očitno prišel čas za preskok na še višji nivo, saj naj bi se iz Birminghamove šole že izpisal. Ker je mladenič, ki igra v vezni vrsti, brez odškodnine, se zanj ogrevajo vsi angleški velikani, ki bi ga radi zvabili v svojo nogometno šolo.

Birminghamu naj bi vseeno pripadala določena odškodnina, a ne več kot malenkostnih 83 tisoč evrov (65 tisoč funtov), kar za večje angleške klube seveda ni nobena ovira, sploh ob predpostavki, da gre za enega najbolj talentiranih mladih igralcev, ki bo v prihodnosti verjetno vreden nekaj milijonov.

Za Nabayja se po navedbah Daily Maila zanimata oba kluba iz Manchestra, Arsenal, Chelsea in tudi Liverpool. Arsenal in Liverpool sta se z njegovimi predstavniki že sestala, danes bo svoje načrte z njim mladeniču in predstavniku predstavila Aston Villa, jutri pa je dogovorjen sestanek tudi s predstavniki Uniteda.

Kljub velikemu zanimanju zanj s strani največjih klubov pa naj bi vseeno še vedno obstajala tudi možnost, da Nabay ostane pri Birminghamu, saj naj bi se sam dobro zavedal dejstva, da bo pri manjšem klubu prej dobil priložnost za dokazovanje tudi v članskem moštvu.