“Zavedam se, da je izločitev Davida Beckhama iz moštva velika stvar, a reprezentante sem izbral na podlagi tega, kar sem v zadnjih tednih videl na lastne oči. Beckham me ni prepričal, da je dovolj dober, da bi ga uvrstil v olimpijsko ekipo," je pred dnevi ob objavi seznama 18 igralcev, ki bodo Veliko Britanijo zastopali na OI v Londonu, dejal selektor Pearce.

S to potezo je takrat poskrbel za veliko osebno razočaranje Beckhama in jezo številnih navijačev, ki so si legendarnega nogometaša želeli videti v ekipi. No, če si je Pearce ogledal sobotno tekmo Davidovega moštva Los Angeles Galaxy, mu je verjetno zaradi drzne poteze kar precej žal.

Beckham je bil namreč glavna zvezda sobotne tekme v ligi MLS, ko je za zmago svojega moštva s 5:3 prispeval dva izjemna zadetka v razmaku petih minut, s katerima je spomnil na zlate čase, ko je igral za Manchester United in Real Madrid.

Prvi gol na tekmi so nogometaši domačega Portlanda dosegli že v tretji minuti, a to gostov ni zmedlo, saj so od 20. do 29. minute zadeli kar štirikrat, cunami zadetkov pa je začel ravno Beckham, ki je dosegel prva dva in poskrbel za rezultatski preobrat.

Tudi v ZDA precej priljubljeni Beckham je prvič zadel v 20. minuti, ko se je odločil za strel s 25 metrov, žoga pa je končala za hrbtom nemočnega vratarja Portlanda.

Le pet minut kasneje je nekdanji angleški kapetan dobil novo priložnost, da se izkaže. In ni razočaral. Beckham je s prostega strela z 20 metrov žogo elegantno poslal preko živega zidu in dovolj blizu vratnice, da je vratar ni mogel doseči.

Le minuto za drugim Beckhamovim golom je Galaxy prišel še do najstrožje kazni, z enajstih metrov pa je zadel Landon Donovan. Za zanesljivo zmago gostov je nato v nadaljevanju z dvema goloma poskrbel še irski zvezdnik Robbie Keane. Beckham je igrišče ob stoječih ovacijah občinstva zapustil v 82. minuti, selektor britanske reprezentance pa se je takrat verjetno spraševal marsikaj.