Blatter je v pogovoru za švicarski časnik SonntagsBlick dejal, da sam ni vedel nič o spornih poslih marketinške agencije ISL ter da je šele po njenem propadu leta 2001 počasi izvedel, kaj naj bi se dogajalo v ozadju. A Blatter meni, da bi morali tedanjemu predsedniku Havelangu, ki je osumljen, da je prejel za milijon in pol dolarjev podkupnin, odvzeti vse funkcije v tej zvezi. Havelange je pri 96 letih in resnih zdravstvenih težavah zdaj le še častni predsednik Fife. "Po takšnih obtožbah ne more več ostati naš član. Na naslednjem kongresu bom predlagal, da ga razrešimo," je dejal Blatter.

Še ena afera Fife: predsednik in njegov zet v petih letih dobila 12 milijonov evrov podkupnin

"Težko je vsa takratna dejanja ocenjevati z današnjimi očmi. Večkrat sem poudaril, da sam nisem bil udeležen pri teh poslih, zdaj mi mnogi očitajo, da sem zanje vedel, če že nisem prejemal podkupnin. Nisem vedel in šele po propadu podjetja sem zvedel, kaj se je dogajalo," je o tej neprijetni temi dejal Švicar, ki je bil pred prevzemom predsedniškega mesta v Fifi leta 1998 v krovni nogometni zvezi več kot desetletje visok funkcionar, tudi generalni sekretar.

Sporna dodelitev svetovnega prvenstva Nemcem?

Največ kritik na Blatterjev račun prihaja iz Nemčije, med drugim ga je predsednik nemške nogometne lige Reinhard Rauball pozval k odstopu. A Blatter je v pogovoru vrgel kost tudi Nemcem in namignil, da so se čudne stvari morda dogajale tudi pri dodeljevanju svetovnega prvenstva leta 2006, ki je bilo v Nemčiji. "Prodano prvenstvo ... spominjam se dogajanja pred SP 2006, ko je pred glasovanjem nenadoma nekdo odšel iz sobe in so Nemci zmagali z 10:9. Takrat se mi je zdelo v redu, ker ni bilo potrebno novo glasovanje, a morda sem bil preveč naiven. Ne domnevam, da je bilo prodano, samo ugotavljam dejstva."