Chelsea je v poletnem prestopnem roku že zapravil 53 milijonov evrov za Edena Hazarda in Marka Marina, a to ni bila ovira, da klub v lasti Romana Abramoviča ne bi brez težav odštel še nekaj čez 30 milijonov evrov (25 milijonov funtov) za enega od najbolj obetavnih mladih brazilskih nogometašev.

Ofenzivni vezist brazilskega kluba Internacional, ki lahko igra tudi na levem in desnem krilu in naj bi bil klasična brazilska "10ka", je v zadnjih letih storil velik napredek in poleg Neymarja in Gansa sodi med igralce, na katere bodo Brazilci v prihodnjem desetletju najbolj računali, te dni pa je tudi član olimpijske reprezentance Brazilije, ki je v London prišla po zlato medaljo.


Oscar in Neymar bosta na OI v Londonu poskušala Brazilce popeljati do zlata. (Foto: daylife.com)

Oscar je nase najbolj opozoril lansko poletje, ko je na svetovnem prvenstvu do 20 let kot prvi v zgodovini v finalu dosegel hat-trick, mladi Brazilci pa so takrat predvsem po njegovi zaslugi s 3:2 premagali Portugalce in postali svetovni prvaki.

20-letnega nogometaša sta pobližje spremljala tudi španska velikana Real Madrid in Barcelona, a ponudb zanj v Brazilijo nista poslala. Prvi pa je korak v to smer storil Tottenham, ki je prejšnji teden Internacionalu ponudil dobrih 22 milijonov evrov, toda kot je poročal Daily Mail, je hitro sledil odgovor evropskih prvakov, ki so še s precej višjo ponudbo razrešili ugibanja o tem, v katerega od londonskih klubov bodo Brazilci prodali svoj dragulj.