Zaradi neodločnosti španskih prvakov je Maicon zdaj tik pred prestopom v Chelsea, Londončani pa naj bi z nogometašem že sklenili dogovor. Kljub temu Mourinho še naprej pritiska na vodilne može kraljevega kluba, saj si želi na položaju desnega bočnega branilca poleg Alvara Arbeole še enega nogometaša.

A njegove zahteve so očitno naletele na gluha ušesa, ugotavljajo pri španski Marci, saj so v klubu prepričani, da nakup Brazilca ni smiseln. Vodstvo kluba in Mourinho sta zdaj zaradi Maicona menda na povsem različnih bregovih.

Če portugalski strateg v Maiconu vidi izkušenega nogometaša, možje v klubu menijo, da gre le za 30-letnika, ki je najboljše predstave že pokazal. Tam, kjer Mourinho vidi kupčijo (vrednost igralca znaša okoli 8 milijonov evrov), klub skrbi njegova visoka plača, ki v Interju znaša okoli pet milijonov evrov. In čeprav Mourinho zatrjuje, da je Maicon profesionalec, pri španskih prvakih zaradi njegovega pestrega nočnega življenja v to močno dvomijo.

Prav omenjena razhajanja pa so tudi glavni razlog, da so pogajanja zdaj obstala na mrtvi točki, posledično pa je Maicon tako vse bližje odhodu na Otok, še piše Marca.