Seznam tekmecev, s katerimi se je naj bolj trofejni luksemburški klub že po meril v evropskih pokalih, je dolg in pester. Na njemu so zapisana imena, kot so Real Madrid, Liverpool, Juventus in Bayern München, od včeraj pa se jim je pridružila tudi Olimpija. Čeprav je lju bljanski klub daleč od statusa, ki ga žanjejo nekdanji evropski prvaki, se vseeno ni pričakovalo, da bo imel z amaterskim malčkom iz Luksemburga toliko težav.

Gladka zmaga nad Crveno zvezdo na prijateljski tekmi je dvignila precej apetitov, toda teden dni kasneje je bila igra Olimpije manj navdušujoča. Svojemu statusu primerno je luksemburški klub hitro zavzel obrambne okope, v zgoščenem prostoru pa se Olimpija ni znašla. Preveč je bilo statičnosti, namesto da bi se iskala dvojna podaja, s katero bi gostu joča obramba razpadla. Tako do izraza ni prišla niti domišljija Damijana Trifkoviča, kajti vseskozi so bili ob njem vsaj trije nasprotnikovi igralci. Pri gostih iz Luksemburga, ki jih je v enem izmed kotov tribun stožiškega stadiona vzpodbujalo osem navijačev z veliko zastavo, je bilo opazno, da se oprijemajo svoje edine kvalitete – borbenosti. Nekaj več smisla za krotenje žoge je imel zgolj 21-letni Dieu merci Ndongala, ki je za mladinsko bel gijsko reprezentanco zbral tri nastope.

V vrstah Olimpije zaradi poškodbe sicer nista zaigrala Anej Lovrečič in Nik Omladič, po premoru pa so zeleno-beli vendarle pokazali boljšo predstavo, ki je že imela posamezne primesi modernega nogometa. Jasno je bilo, da bo obramba Jeunseeja ob takšnem pritisku težko vzdržala, kot prvi pa jo je z natančnim strelom prebil Djordje Ivelja. Več aktivnosti je prinesel tudi vstop Vicenteja. Najprej bi morala biti nad njim dosojena najstrožja kazen, toda to ni bilo usodno, kajti brazilski napadalec je do konca tekme še dvakrat zadel v polno.

"Lep rezultat. Toda z igro nismo blesteli. Če bi zadeli že v prvem polčasu, bi bilo drugače. To je bila naša prva prava tekma, zato je bilo prisotne nekaj nervoze. Fantom vseeno čestitam. Bilo se je težko pripraviti na tekmo, saj o tekmecu nismo vedeli ničesar. Le imena igralcev in njihove številke, še sistema njihove igre ne," je po tekmi dejal trener Olimpije Ermin Šiljak, ki je na vprašanja luksemburških novinarjev odgovarjal v francoščini. Trener gostujoče ekipe Sebastian Grandjean je dodal: "Za nami je komaj deset dni treninga, zato nismo bles teli. A lahko bi bilo bolje. Imeli smo pri ložnost za 2:1, toda igrali smo proti bo ljšemu tekmecu.«"