Olimpija je v svojem premiernem letošnjem nastopu v kvalifikacijah za evropsko ligo na kolena položila Jeunesse Esch. Ljubljanska zasedba je večji del prevladovala, odpor luksemburškega tekmeca pa je navkljub permanentni premoči zlomila šele v drugem polčasu po golu Djordja Ivelje in dveh Williama Franklina Vicenteja.

Ljubljančani so bili od prve minute gospodarji svojega igrišča. Žoga je bila v odsotnosti nekaterih pomembnih členov (Anej Lovrečič, Nik Omladić) bolj ali manj v njihovi posesti, izostale pa so obetavne akcije. V prvem polčasu je še najlepšo priložnost zapravil Andraž Šporar, ko je po lepi globinski podaji Damijana Trifkovića v deveti minuti nastreljal gostujočega vratarja Marca Oberweisa.

Izbranci Ermina Šiljaka so si v prvem polčasu priigrali (pol)priložnosti: v 28. minuti je volej Daliborja Radujka končal daleč od luksemburških vrat, sedem minut kasneje pa je po kotu z leve strani Aris Zarifović z glavo streljal prek vrat.

Olimpija je poletno začela drugi polčas. Najprej je vrata gostujočega moštva po strelu z glavo v 50. minuti ogrozil Nikola Nikezić, le tri minute kasneje pa so domači nogometaši vendarle povedli. Ljubljančani so dolgo časa pletli mrežo pred tekmečevimi vrati, žoga pa je prišla do Djordja Ivelje, ki je s 25 metrov sprožil silovit strel po tleh, ta pa je končal za hrbtom nemočnega vratarja Oberweisa.

V nadaljevanju je pri ljubljanskih nogometaši izostala "konkretnost", za dokaj mirno pot v Luksemburg pa je poskrbel "rezervist" Vicente. V 76. minuti je lepo kronal akcijo, ki jo je začel Ivelja. Njegov oster predložek z leve strani je Oberweis izbil, na pravem mestu pa se je znašel Vicente in z roba kazenskega prostora povišal na 2:0. V tretji minuti sodnikovega podaljška je Vicente maloštevilne gledalce še enkrat dvignil maloštevilne gledalce na noge, po akciji z desne strani je z glavo zadel za končnih 3:0.