Celjani so prvič po sedmih letih znova odigrali tekmo v evropskih pokalih, novi trener Celja Marijan Pušnik pa je na prvi uradni tekmi zabeležil poraz. Krvnik celjskega prvoligaša je Osman Sow, ki je zadel v 42. minuti in svoji ekipi priigral zadetek prednosti pred povratnim srečanjem. Kljub temu pa imajo Celjani proti klubu, ki ima desetkrat večji proračun, realne možnosti, da na povratni tekmi s kakovostno predstavo izločijo nasprotnika.

V prvem polčasu, predvsem do 20. minute, so bili celjski nogometaši v podrejenem položaju, a ko so videli, da se lahko kosajo z Dacio, so zaigrali veliko bolje, si pripravili kar nekaj polpriložnosti, toda niso bili dovolj zbrani oziroma v celjskem moštvu ni bilo igralca, ki bi znal zatresti mrežo.

V zaključku prvega dela, v 42. minuti, je Sow po hitrem protinapadu preigraval po desni strani, prišel mimo Marka Krajcerja, napravil nekaj korakov proti sredini in s 14 metrov z levo nogo zadel ob desni vratnici nemočnega Matica Kotnika.

Po odmoru so bili gosti mnogo boljši tekmec. Po lepi akciji in podaji kapetana Sebastjana Gobca se je v priložnosti znašel Krajcer, ki pa iz bližine žoge ni znal spraviti v moldavsko mrežo. V zadnjih desetih minutah celjski nogometaši niso znali izkoristiti izključitve Ghenadieja Orbuja, ki je prejel drugi rumeni karton in domače moštvo se je zasluženo veselilo minimalne zmage.