Prvoligaš iz Murske Sobote se je pred tekmo z Bakujem zavedal, da ga čakata dve naporni tekmi, s prve pa se lahko vračajo zadovoljni, saj so na gostovanju svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Azerbajdžanski igralci so sicer imeli več od igre, toda številnih priložnosti niso znali unovčiti. Za to bi lahko bili tudi kaznovani, vendar tudi Slovenci svojih priložnosti niso izkoristili.

Mura se je na prvo tekmo predkroga za evropsko ligo podala v Azerbajdžan, na poti do tja pa so imeli kar nekaj težav. Moštvo se je iz Murske Sobote napotilo na zagrebško letališče, odkod bi moralo poleteti proti Azerbajdžanu, a ni bilo tako. Iz Zagreba so morali odhiteti na Brnik, kjer so komaj ujeli letalo za Carigrad, ki je nato poletelo še v Baku. Doma so sicer ostali Filip Drakovič, Aleš Majer in Nino Kouter, preostali igralci so bili nared za igro.

V prvih desetih minutah obe ekipi nista prikazali veliko. Več so bili pri žogi domači igralci, ki so poizkušali s številnimi podajami proti napadalcem, toda gostujoča obramba je bila zmeraj na pravem mestu. V 21. minuti je na levi strani prosti strel izvajal Marko Šojić, ko so vsi pričakovali podajo, pa je nogometaš Bakuja poizkusil kar s strelom proti vratom Mure, žoga pa je zgrešila cilj. Še najlepšo priložnost so si domači priigrali tri minute kasneje, ko je iz prostega strela podal Juninho (nekdanji igralec Domžal), do zaključka pa je v kazenskem prostoru prišel Deniss Ivanovs, a je Aleš Luk strel ubranil. Ofenzivo Azerbajdžancev je le nekaj sekund kasneje nadaljeval Šojić, njegov poizkus z razdalje je v kot odbil vratar Aleš Luk. Po pol ure igre je po lepi podaji v kazenskem strelu spretno do strela z glavo prišel še Maris Verpakovskis (nekdanji odlični latvijski reprezentant), a je Luk bil na pravem mestu.

Mura je do prve priložnosti morala počakati do 31. minute, ko je Dragan Jelić podal iz kota, strel Damjana Boharja pa je ustavil Agil Mammadov. Baku je vrnil že v naslednjem napadu, tokrat je do strela prišel Deividas Česnauskis, znova pa je bil na pravem mestu Luk. Do konca prvega polčasa sta pri Bakuju srečo poizkusila še Juninho in Verpakovskis, toda rezultat se ni spremenil.

Tudi v nadaljevanju so igralci Bakuja nadaljevali, kjer so končali v prvem delu. Hitro so prišli do nove priložnosti, ki ni resno ogrozila Murinega gola. Po uri igre je do strela prišel Mate Eterović, Mammadov pa je njegov strel ubranil. V 75. minuti je Juninho poizkusil zatresti mrežo kar iz kota, Luk je njegovo namero odbil, do strela pa je prišel Edemir Rodriguez, toda meril naravnost v roke Murinega vratarja. Domači so do konca ogrožali Murin gol, vendar žoge niso znali spraviti v mrežo. V sodnikovem dodatku drugega polčasa je po lepem protinapadu Mure do zaključka prišel Nusmir Fajić, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, domači vratar je žogo z nekaj težavami zaustavil.