Sistem, ki ga je na Euru predstavil selektor Španije Vicente del Bosque je Jose Mourinho označil za sterilnega in naj bi nogometašem onemogočal, da na igrišču v celoti izkoristijo svoj potencial. Bilo naj bi veliko preveč podaj, prav tako pa ga je zmotilo, ker v napadu niso igrali z napadalci.

"Njegove kritike po remiju z Italijo so bile oportunistične. Odgovarjati na takšne pripombe je izguba časa. S tem sistemom in s temi igralci smo osvojili prvenstvo, kar ne gre kar tako pozabiti,“ je za Barca TV dejal Iniesta, ki je bil za svoje odlične predstave na Poljskem in v Ukrajini nagrajen z nazivom najboljšega igralca turnirja.

"Sem zelo vesel, da sem bil imenovan za najboljšega igralca Eura. Lepo je videti, da je tvoj prispevek na igrišču priznan. Vse skupaj je še toliko lepše, ker smo osvojili naslov. Pred prvenstvom sem imel zelo dober občutek, a si nikoli nisem mislil, da bom postal najboljši igralec,“ je bil skromen zvezdnik Barcelone, ki bi si po mnenju mnogih zaslužil tudi naziv najboljšega igralca na svetu.

"Zlata žoga? O tem ne odločam jaz. Želim le igrati dobro in osrečiti navijače. Sam bi nagrado podelil Messiju,“ je še izdal nogometni zvezdnik.