Španska policija je v sredo potrdila, da je aretirala sedem oseb, ki so se izdajale za zastopnike potencialnih investitorjev iz Dubaja ter Egipta. Šesterica je iz Španije, eden prihaja iz Dominikanske republike. Po policijskih ugotovitvah je sedmerica premamila predsednika Getafeja Angela Torresa z lažnimi obljubami, da bo v klub vložila več deset milijonov evrov, vendar pa so domnevni investitorji kot pogoj za sodelovanje zahtevali poroštvo, ki ga je moral prvi mož Getafeja položiti na poseben bančni račun. Policija je prevarantsko združbo izsledila na podlagi izdanih čekov brez kritja.

Seveda iz investicije ni bilo nič, poroštvo, za kolikšen znesek je šlo, v Getafeju in pri policiji niso želeli razkriti, pa so prevaranti pospravili v svoj žep. Neverjetno je, da se je Torres v Dubaju celo udeležil podpisovanja lažne pogodbe ter se med rokovanjem slikal z lažnim šejkom, a se je kasneje izkazalo, da šejk ni bil šejk, temveč je združba za to vlogo najela kar nekega natakarja iz Brazilije, ki naj bi mu plačali 50 evrov. Torres in takratni kapetan ekipe Manuel del Moral sta se 11. aprila lani udeležila novinarske konference v Dubaju, na kateri je finančna skupina, ki si je nadela ime "The Royal Emirates Group of Companies", objavila nakup Getafeja.

Sedmerica, ki je imela sedež v Barceloni, naj bi na podoben način ogoljufala tudi nižjeligaški klub Palafrugell. Žrtev potegavščine pa bi lahko postali tudi pri Espanyolu, pri katerem pa so še pravočasno prejeli namig, naj se nikar ne spuščajo v finančno pustolovščino.