Otroci - na koprski zelenici se jih je zbralo 214, na tribunah pa so jih navdušeno pozdravili starši - bodo imeli v okviru Barceloninega kampa pet dni priložnost trenirati pod vodstvom trenerjev, ki prihajajo iz znamenite Barcelonine šole nogometa La Masia. Guerrero je poudaril, da se danes začenja izkušnja blaugrane tudi v Sloveniji, ki ji je izrekel dobrodošlico v veliki družini šole FCB. Ta po njegovih besedah namreč deluje po istem modelu povsod po svetu, "od Kalifornije do Hanoja in od Varšave do Peruja". Izrazil je tudi pričakovanje, da bo kamp za otroke predstavljal nepozabno izkušnjo.

Guerrero je tudi pohvalil Slovenijo kot državo, "ki je zaljubljena v šport" in kjer se počutijo dobro sprejete ter izrazil navdušenje nad lepotami naše "čudovite dežele". Bivši igralec Barcelone iz časov Maradone, Joseph Moratalla, pa je poudaril, da se bodo mladi v okviru kampa naučili njihove metodologije igre, da pa gre pri konceptu Barcelonine šole prav tako tudi za prenos vrednot in obnašanja.

Ponosa nad tem, da je slovita Barcelona izbrala Koper, pa ni mogel skriti koprski podžupan, predsednik MNZ Koper Jani Bačič. Kot je pojasnil novinarjem, so z atletskim stadionom in z urejenim centralnim nogometnim stadionom Bonifika "končno pridobili prepotrebne površine, kjer lahko izvajamo športni turizem".

Barcelona je po Bačičevih besedah že napovedala sodelovanje s Koprom tudi prihodnje leto, pri čemer si od tovrstnega sodelovanja na občini veliko obetajo. Ob tem je Bačič opozoril, da kamp ni lokalnega značaja, saj je zelo močna tudi zastopanost drugih slovenskih krajev. "Ogromno je Štajercev, ogromno je Ljubljančanov, kar nas izjemno veseli," je pojasnil in izrazil prepričanje, da bodo tako starši kot otroci zadovoljni in da se bodo z veseljem vračali v Koper.