Na omenjenih tekmah je bila razlika, s katero sta morala slaviti tako Puesti in Vointa ključnega pomena. Nogometaši Puiestija so namreč morali zabiti šest golov več od Vointe, če so se želeli uvrstiti v višji rang tekmovanja.

Ker je Puiesti zmagal s kar 36:2, Vointa pa s 33:1, je romunska nogometna zveza obe tekmi seveda vzela pod drobnogled, na koncu pa sklenila, da iz tekmovanja izključi vse štiri ekipe. Napredovanje si je tako prislužilo moštvo Unirea Stalpu, za katerega pa se prav tako sumi, da je namestil tekmo, saj je proti Vernestiju igralo 7:7.

Na odločitev zveze se je nekoliko nenavadno odzval lastnik kluba Vointa, Constantin Cristea, ki je prepričan, da je to odlična reklama za klub, saj jih zdaj pozna celotna država. "Lahko le zatrdim, da nasprotnike nisem podkupil. Fantom sem obljubil 12 evrov bonusa, če zmagajo. Za razliko od nas, je Puiesti rivale podkupil z 2200 evri. To je prava mafija,“ je zatrdil Cristea.

Na obtožbe se je odzval tudi trener Vointe Tase Laptoiu in obrazložil, da so njegovi igralci zaprosili nasprotnike, naj jim pustijo zmagati. "Slišali smo, da Puiesti ob polčasu vodi z ogromno razliko in sklenili, da bomo tudi mi igrali po njihovih pravilih. Tudi mi lahko počnemo tisto, kar počnejo oni, mar ne? Nismo neumni,“ je obrazložil Laptoiu.