Vroclav 20.45:

Češka – Poljska 1:0 (0:0)

Za Poljake je pred tekmo štela zgolj zmaga, v prvi polčas pa so vstopili izredno samozavestno ter si temu primerno hitro ustvarili prve priložnosti. Kljub prepričljivemu uvodu v srečanje pa se jim je pripetilo to, kar so si dovolili že na prvem srečanju proti Grkom, in povsem izpustili nadzor nad igro, kot da bi v želji in pod pritiskom porabili vse moči v prvih 30 minutah.

Ko so nadzor nad srečanjem prevzeli Čehi, je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Poljska obramba klonila, ko pa je ob polčasu iz Varšave prišla novica, da je proti Rusom nepričakovano povedla Grčija, je bilo jasno, da bosta po odmoru obe ekipi morali posvetiti več moči napadu, saj sta obe rabili vse 3 točke. Kljub temu se je v drugem polčasu na zelenico vrnila zgolj Češka, Poljaki pa so delovali povsem nemočni. Ko je Jiraček v 72. minuti iz svojega prvega strela zadel za češko vodstvo, je bilo srečanje odločeno. Poljaki so si v nadaljevanju sicer uspeli priigrati nekaj priložnosti z glavo, a so bili vsakič nenatančni, potrebovali pa so kar dva zadetka.

Po zaključnem žvižgu na obeh prizoriščih se je lahko pričelo poljsko žalovanje, rusko stanje šoka, Grki in Čehi, ki so celo osvojili prvo mesto v skupini, pa so lahko pričeli rajati.

Varšava 20.45:

Grčija – Rusija 1:0 (1:0)

Rusi so si na tekmi proti Poljski privoščili nenadejan spodrsljaj, ko so iz rok izpustili predčasno uvrstitev v drugi del tekmovanja, njihovi nasprotniki Grki pa so na tekočem prvenstvu pred zadnjo tekmo nadaljujevali neuspešen trend na evropskih prvenstvih, ki se vleče od finala Eura 2004 na Portugalskem, ko so dosegli zadnjo evropsko turnirsko zmago.

Rusi so imeli za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje sicer lažje delo, saj so potrebovali remi, medtem ko je Grke v drugi del pelja zgolj zmaga. Na koncu je noč pripadla Grčiji, Rusi pa se kljub velikim pričakovanjem morajo posloviti.