Z uradnim imenovanjem Vilanove za prvega trenerja FC Barcelone bodo Katalonci začeli sestavljati ekipo za novo sezono. Športni časnik El mundo deportivo, ki podrobno sledi dogajanju v klubu, je zapisal, da novega stratega čaka zahtevno delo, saj ima kar nekaj odvečnih igralcev.

Petnajst nogometašev naj bi imelo zagotovljeno mesto v moštvu. To so Valdes, Pinto, Pique, Fabregas, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Busquets, Pedro in Cuenca. Ob tem si Barcelona želi v prvi ekipi obdržati tudi Cristiana Tella, že med sezono pa je športni direktor Andoni Zubizarreta dejal, da bodo v prvo zasedbo iz druge ekipe napredovali štirje igralci (Montoya, Bartra, Muniesa, Jonathan dos Santos). Tako smo že pri 20 igralcih, je zapisal El mundo deportivo.

Pet igralcev je na seznamu za posojo ali prodajo. Najbolj delikaten je položaj Danija Alvesa, za katerega PSG ponuja tolikšno vsoto, da jo bo Barcelona težko zavrnila. Preostali, ki naj bi zapustili Nou Camp, so: Adriano, Keita, Afellay in Fontas.

Ob omenjenih 25 nogometaših ima Barcelona v načrtu nakup še dveh ali treh okrepitev, kar bi število članov prve ekipe privedlo krepko preko številke, ki jo sploh dovoljujejo registracijska pravila. Pri El mundu deportivu menijo, da bo Tito Vilanova ostal pri 22 ali 23 igralcih.

Dvainštiridesetletni Vilanova, ki bo prvič zasedel mesto glavnega trenerja - v preteklih letih je bil pomočnik Guardiole, bo stopil v "velike čevlje". Njegov predhodnik je v štirih letih na klopi Barcelone dvignil 14 pokalov - po dvakrat je osvojil ligo prvakov, evropski superpokal, svetovno klubsko prvenstvo in španski pokal, po trikrat pa špansko prvenstvo in španski superpokal.