Tomaž Vnuk, nekdanji reprezentant in hokejska ikona zadnjega dvajsetletja: To je velik dan za Anžeta. Dosegel je sanje vsakega hokejista, hkrati pa prispeval tisto končno potrditev za slovenski hokej in ga uvrstil na svetovni zemljevid. S tem so se mu izpolnile vse želje; da bi pričakoval kaj takega, pa mislim, da bi moral biti zelo optimističen. A jasno je, da je v Severni Ameriki prav vse mogoče. Bil je ob pravem času na pravem mestu, s svojimi predstavami pa je odločilno pripomogel k temu uspehu. Mislim, da je to za vsakega hokejista ultimativni cilj. Prstan si je absolutno zaslužil.


Rudi Hiti (Foto: Matej Povše)

Rudi Hiti, nekdanji reprezentant, član hiše slavnih IIHF in prvi slovenski selektor: Tu ni kaj za povedati, vsi Slovenci smo lahko le srečni. Moram priznati, da sem pričakoval ta uspeh, saj so kralji v obrambi delali veliko manj napak, igrali so mnogo manj tvegano in bolj disciplinirano. Ekipa je izpolnjevala trenerjeva navodila, posledično pa je New Jersey prihajal do manj priložnosti. Gre za enega največjih uspehov slovenskega športa, še posebej med kolektivnimi športi. Težko je ocenjevati, a s stališča nekdanjega hokejista bi dejal, da je to celo največji uspeh slovenskega športa. Če bi izbiral med olimpijsko kolajno in Stanleyjevem pokalom, bi izbral slednjega. Seveda ob predpostavki, da igram in imam v ekipi eno največjih vlog. Čestitam njemu in njegovi ekipi.

Igor Beribak, hokejski trener in nekdanji reprezentant: Težko je karkoli komentirati. To je enkratno, sem brez besed. Gre zagotovo za enega največjih uspehov slovenskih športnikov na splošno. Kaj takšnega, sploh v hokeju, je neponovljivo. Vsi hokejisti zelo dobro vemo, kaj pomeni uspeti v Ameriki. Veliko presenečenje je, da so kralji sploh prišli tako daleč. Sam ne bi pričakoval kaj takega, a so odigrali fenomenalno, sploh Kopitar. Delati kakršnokoli primerjavo z drugimi športi je zelo težko. Da je nekdo v Sloveniji s takšnim pokalom, je neprimerljivo. Zdaj se vsi sprašujejo, kje je Slovenija, kdo je Kopitar. Večje pridobitve še nismo imeli. Z uspehom je na prepoznavnosti dobila več kot Slovenija kot pa sam slovenski hokej.


Dejan Varl (Foto: Luka Cjuha)

Dejan Varl, hokejski trener, nekdanji reprezentant in legenda Jesenic: Gre za nekaj neverjetnega. Sploh se ne zavedamo, za kakšen uspeh gre. Ko sem si tekmo še enkrat ogledal, sem razmišljal, da gre zares za nekaj izjemnega. Verjetno se bomo šele čez čas začeli zavedati, kaj osvojitev Stanleyjevega pokala pravzaprav pomeni. Gre za ogromno promocijo Slovenije in slovenskega hokeja. Resnično mu je uspel neverjeten met. Prva tri leta mu ni kazalo najbolje. Pošteno povedano, si nisem mislil, da bo ta uspeh takole prišel, zato tudi sam ne dojemam najbolje, kaj je dosegel. Že igranje v ligi NHL je izjemen uspeh, osvojitev pokala pa že kar znanstvena fantastika.