Di Matteo je marca začasno prevzel klop londonskega Chelseaja, ko je modre moral po slabih rezultatih zapustiti Portugalec Andre Villas - Boas. Italijan je v kratkem času preporodil moštvo in do konca sezone osvojil angleški pokal in prvič v zgodovini klub popeljal na vrh Evrope v ligi prvakov.

Lastnik Chelseaja, ruski milijarder Roman Abramovič, je že razmišljal o trenerski kadrovski prevetritvi, na tarči zanimanja ruskega oligarha je bil tudi Barcelonin trenerski virtuoz Pep Guardiola, vendar pa se je nazadnje odločil za preverjeno formulo, ki ga je pripeljala do najprestižnejše evropske klubske lovorike. Med možnimi kandidati za zasedbo trenerskega stolčka na Stamfordu Bridgeu sta bila tudi trener Tottenhama Harry Redknapp in francoski selektor Laurent Blanc.

Po poročanju Guardiana se bosta vodstvo kluba in 41-letni Di Matteo, ki je trenutno na počitnicah onstran Atlantika v ZDA, sestala v sredo. Najverjetneje se bodo dogovorili za daljšo pogodbo s klavzulo, ki bo omogočala prekinitev pogodbe po enem letu. Stalna zaposlitev seveda pomeni nagrado za osvojeni najprestižnejši evropski pokal. Začasna pogodba v klubu Di Matteu poteče 30. junija.