Nasri bo jutri poskušal zagreniti dan Angležem, ki ga sicer dobro poznajo, saj že nekaj sezon igra vidno vlogo v njihovem prvenstvu, kjer je letos s Cityjem postal prvak. Francoz zato prav gotovo ne obžaluje svojega prestopa, ko je pred sezono rdeč dres Arsenala zamenjal za sinje modrega Cityjevega.

To je dal jasno vedeti tudi na zadnji dan prvenstva, ko je med slavjem sporočil vsem Arsenalovim kritikom, ki so ga po prestopu javno napadli, da mu gre le za denar. "Vi se le veselite vašega tretjega mesta, medtem ko se bom jaz raje osredotočil na osvajanje lovorik."

Nasri je priložnost za zbadanje privržencev nekdanjega kluba izkoristil tudi tokrat, ko so ga na pogovor pred tekmo Anglije in Francije povabili novinarji časnika The Sun. "Res sem zadovoljen, ker sem pred sezono zapustil Arsenal, kajti City je precej bolj ambiciozen klub, ki osvaja lovorike in ne le večinoma sanja o njih. Že 300-krat sem povedal, da se za prestop v City nisem odločil zaradi denarja, temveč zgolj zaradi športnih razlogov in če ljudje tega nočejo verjeti, je to njihov problem."

Seveda ni šlo brez njegove napovedi prve tekme na Euru z Angleži: "V francoskem taboru vlada dobro vzdušje in zaupamo v svoje sposobnosti, a naša usoda na Euru bo precej odvisna od prve tekme proti Angliji. Čaka nas težak nasprotnik, za katerega igrata tudi moja klubska soigralca Joe Hart in Joleon Lescott, toda poraz za nas niti slučajno ne pride v poštev. Rade volje bi videl, da se v četrtfinale uvrstita obe reprezentanci, a naj bo jasno, da če se bo Francija lahko naprej prebila le na račun izpada Anglije, nimam s tem nobenih težav."