Poljska - Grčija 1:1 (1:0)

Uvodno srečanje letošnjega Eura je prineslo delitev točk med Poljsko in Grčijo, kar je bilo za domače navijače v Varšavi manjše razočaranje, saj so Poljaki pred tekmo veljali za manjše favorite. In dolgo je kazalo, da se bo srečanje razpletlo po njihovih željah, saj so poljski nogometaši v prvem polčasu nadigrali grške in zasluženo vodili z 1:0 (strelec Lewandowski), imeli pa so tudi igralca več.

A v nadaljevanju je sledil grški preobrat. Najprej so že v 50. minuti izenačili, v nadaljevanju pa imeli več od igre. Zapravili so celo enajstmerovko, en dosežen gol pa jim je sodnik upravičeno razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Glede na prevlado vsake ekipe v enem polčasu je bila delitev točk torej kar poštena, obe moštvi pa z remijem ostajata povsem v igri za četrtfinale.

Rusija - Češka 4:1 (2:0)

Na večerni tekmi je Rusija upravičila vlogo favorita skupine A in s kar 4:1 (2:0) premagala Češko, ki naj bi imela od vseh štirih danes nastopajočih reprezentanc najmanj možnosti za preboj iz skupinskega dela v četrtfinale.